Het Rotterdam Logistics Park moet Kickersbloem 3 op de kaart gaan zetten als aantrekkelijk bedrijventerrein.
Het Rotterdam Logistics Park moet Kickersbloem 3 op de kaart gaan zetten als aantrekkelijk bedrijventerrein.

Bouw vijf logistieke bedrijfshallen op Kickersbloem 3

Algemeen

Hellevoetsluis - Wethouder Aart Jan Spoon onthulde, samen met Coert Zachariasse (directeur van Delta Development) op maandag 13 juni het bouwbord op Kickersbloem 3. Zij deden dit bij de locatie waar Delta Development vijf grote logistieke bedrijfshallen gaat bouwen van in totaal 100.000 m2.

Lange tijd bleef het stil op het bedrijventerrein nadat Bouwcenter Esselink tweeënhalf jaar geleden zich als enige bedrijf vestigde op Kickersbloem 3. Afgezien van de verhuurder van garageboxen. De Brabersebrug was net daarvoor, eind 2019, nog feestelijk geopend door Ahmed Aboutaleb voorzitter Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en wethouder Aart-Jan Spoon. Nu lijkt er toch wat schot in de zaak te komen. Binnenkort starten de bouwwerkzaamheden. Vijf grote bedrijfshallen, voorzien van zonnepanelen, worden verdeeld in verschillende units. De eerste bedrijfshal van 40.000 m2 is medio volgend jaar klaar.  Wethouder Spoon: “Mooi dat Delta Development begint met het bouwen van hun logistieke park. Het gaat goed met Kickersbloem 3, en ik ben blij dat we dat niet alleen op papier, maar ook in de bouw terugzien. Meer bedrijven betekent meer werkgelegenheid, en dat is wat we willen.”

Daarnaast worden er voorbereiding getroffen voor het verbreden van de groenwal (Watermanseweg). Hier  moet meer ruimte voor bomen en alsook wandelpaden voor werknemers en omwonenden van Kickersbloem3.


 Foto: Wil van Balen