Afbeelding

Kinderboerderij “De Kerkestee”, 40 jaar jong!

Algemeen

Hellevoetsluis - Zondag 12 juni was het groot feest aan de Plattendijk. Kinderboerderij “De Kerkestee” werd maar liefst 40 jaar. Dat moest natuurlijk gevierd worden. Een springkussen, kinderdisco, suikerspinnen en popcorn, er was genoeg vermaak voor iedereen.

Boerderij “De Kerkestee” van Joop Parlevliet is dankzij zijn inzet en dat van een aantal vrijwilligers behouden gebleven.  De kinderboerderij is nu een oase van rust en ligt tussen het winkelcentrum, de Kooistee en de Struyten in. Per jaar bezoeken zo’n 30.000 tot 40.000 bezoekers de kinderboerderij. Soms lopen er wel 3 generaties rond. Na 40 jaar is kinderboerderij “De Kerkestee” nog steeds een hele fijne plek om te bezoeken. In de vijver zwemmen altijd eendjes. Er zijn altijd koeien, konijnen, geiten, schapen, kippen en prachtige pauwen. In het voorjaar zijn er lammetjes, kalfjes, geitjes en kuikentjes. Er valt altijd iets te zien, te leren en te beleven.

Wethouder Margriet den Brok en wethouder Peter Schop onthulden een verjaardagscadeau voor de kinderboerderij. Een “Stand in Bord”, je kan je hoofd door een gat steken en zo een grappige foto maken. Lente, Martijn, Ricky en Cas, de achterkleinkinderen van Joop Parlevliet, waren vaardige assistenten bij de onthulling.

Lees meer over het jubileum van de Kinderboerderij in onze editie van woensdag 15 juni. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Kinderboerderij
Afbeelding