Mantelzorgsalon

Hellevoetsluis - Op woensdag 15 Juni 2022 is er weer de Mantelzorgsalon van het SBO van 12.00 uur tot 13.30 uur. Deze vindt plaats in Buurtkamer Ons Midden aan de Bremstraat 3 in Hellevoetsluis. Deze keer staat de Mantelzorgsalon in het teken van ontspanning en een stukje gezelligheid. Sandra de Jager geeft een stukje inzicht in de stoelyoga. Aanmelden kan tot 13 juni 2022. De mantelzorgsalon biedt maandelijks een fijne plek waar iedere mantelzorger welkom is voor een bakje koffie, een goed gesprek, om ervaringen delen, het ontvangen van informatie en een stukje ontspanning. Tijdens de bijeenkomsten sluit er altijd een cliëntondersteuner aan bij wie u terecht kunt voor vragen en advies. U bent mantelzorger wanneer u zorgt voor iemand in uw naaste omgeving, die dit zelf niet meer kan vanwege ziekte of een handicap. Dit kan gaan om de dagelijkse zorg voor een familielid, maar ook wanneer u regelmatig de zorg heeft voor buren of vrienden. Voor informatie of om u aan te melden kunt u op werkdagen tussen 09.00 – 13.00 uur bellen naar 0181 – 322273 of mailen naar mantelzorg@sbonu.nl


Geen blauwe vlag Rockanje

Rockanje - Op het badstrand in Rockanje is dit jaar geen Blauwe Vlag te zien. Om deze vlag - voor een schoon en veilig strand – te mogen hijsen, wordt het badstrand elk jaar gekeurd op maar liefst 30 verplichte criteria.  Denkt u hierbij aan de zwemwaterkwaliteit, de mate waarin het strand schoon is, de aanwezigheid en herkenbaarheid van de eerstehulppost, redding materialen, maar ook of er voldoende afvalbakken geplaatst zijn. Het badstrand Rockanje is op alle criteria positief beoordeeld behálve de zwemwaterkwaliteit. Deze kreeg de waardering ‘goed'. Om een Blauwe Vlag te krijgen, had deze waardering ‘uitstekend' moeten zijn.


Botenhelling vordert gestaag

Hellevoetsluis - De bouw van de botenhelling (en aanlegsteiger) op het Quackstrand is in volle gang. Wethouder Toerisme Aart Jan Spoon bezocht op 24 mei de locatie, waar hard wordt gewerkt om deze op tijd af te krijgen. "Het Quackstrand is prachtig geworden. De botenhelling en aanlegsteiger maken het geheel nu echt af. Ik ben dan ook ontzettend blij om te zien dat de werkzaamheden voorspoedig verlopen. Zo kunnen mensen deze zomer dan eindelijk hun boten hier aanleggen en te water laten”, aldus Spoon. De oplevering van de botenhelling staat eind juni/begin juli gepland.