Het team van Helius (vrouwen) dat de veldcompetitie met twee overwinningen uitstekend is begonnen. Foto René Bekkers.
Het team van Helius (vrouwen) dat de veldcompetitie met twee overwinningen uitstekend is begonnen. Foto René Bekkers.

Handbalsters Helius trotseren tegen Treffers regen en wind

Hellevoetsluis- De handbalsters van Helius hebben na Roda ‘71 ook de wedstrijd tegen Treffers gewonnen. Het werd op de Fazant 14-7 (4-1) voor de groenen.

‘’Door de wind en de regen was het veld nat en de bal onhandelbaar’’, verklaarde coach Frank van Leeuwen de moeizame start in de eerste helft. ‘’De magere score van 4-1 bij rust zegt alles. Het veld droogde naarmate de wedstrijd vorderde wat op waardoor we in de tweede helft meer grip op de bal hadden en het begon te lopen. Treffers kwam door knullig balverlies wel terug tot 9-6, maar vanuit de combinatie liepen wij weer uit naar 14-7.’’ Keepster Eva van Leeuwen ontbrak vanwege een lichte enkelblessure en daarbij concentreerde zij zich op twee praktijktoetsen op de Halo in Den Haag. Helius bezet na twee veldwedstrijden de eerste plaats in de ZW-ZH poule 2. Helius speelt op zondag 12 juni om 10.00 uur de derby in Den Oert in Spijkenisse tegen HVOS 2.
Helius: Melissa Groeneveld; Demi de Boer (5 keer), Mila Went (1 keer), Quinty Roskam (2 keer), Finette Harinck (3 keer), Julia van der Plas, Kimberly Tournier, Lotte Nap (1 keer), Lizzy Leumens, Elana Rietdijk (2 keer).