't Capproen is na de florissante 19-5 overwinning tegen Oranje Nassau bijna derdeklasser. Foto Gerard van Hulzen.
't Capproen is na de florissante 19-5 overwinning tegen Oranje Nassau bijna derdeklasser. Foto Gerard van Hulzen.

't Capproen nog één punt verwijderd van derde klasse

Hellevoetsluis- 't Capproen kan de promotie naar de derde klasse na de florissante 19-5 (10-0) overwinning tegen Oranje Nassau uit Amstelveen nauwelijks meer ontgaan. De korfbalclub uit Hellevoetsluis heeft met nog drie wedstrijden te gaan een marge van vijf punten op Olympia.
‘'Ik heb tegen de spelers gezegd zich niet te focussen op promoveren, maar zich vooral moet bezighouden met de wedstrijd'', wilde coach Alex Krol de druk bij zijn spelers/sters wegnemen. ‘'We hebben de lange heer van Oranje Nassau uitgeschakeld en hebben de wedstrijd vervolgens zelf ontwikkeld. We zijn zeer gedisciplineerd en voortvarend begonnen en namen met een flitsende start een 4-0 voorsprong. Oranje Nassau kon geen vuist maken. Wij hebben met veel positiewisselingen dynamisch korfbal gespeeld en daarbij stond de verdediging als een huis en sloten de eerste helft dan ook af met een unieke, bijna ongebruikelijke 10-0 voorsprong.'' 't Capproen denderde vervolgens in deel twee door naar 13-0 waarna ON met enkele tegentreffers iets terug kon doen. 't Capproen, dat op 11 juni op bezoek gaat bij Thor, heeft in de resterende drie wedstrijden aan één punt genoeg om te promoveren.
‘t Capproen: Dianne Kuiper (3 keer), Color van der Perk (1 keer), Freek Sjouw ( 2 keer, Nik Stolk (4 keer); Roan Jongejan (1 keer), Richard van Marion (4 keer), Yentl van der Perk (2 keer), Zoë van der Perk (2 keer).