Afbeelding
Foto: PR

Aanmelden avond4daagse

Hellevoetsluis - Vanaf heden kan iedereen zich online aanmelden voor de avond4daagse Hellevoetsluis! Na twee jaar gaat de avond4daagse Hellevoetsluis weer van start en wel van dinsdag 7 t/m vrijdag 10 juni 2022. De start en finish is bij de nieuwe Eendr8 waardoor de wandelroutes helemaal nieuw zijn door ons prachtige Hellevoet. Online aanmelden kan via de website www.kdosport.nl/avondvierdaagse. Je meldt alle leden van het gezin aan, kiest een tijdsblok en betaalt direct. Op vertoon van jouw bevestiging meld je je de eerste avond bij de start aan en ontvangt daar je startbewijs. Uiteraard heeft de organisatie van deze wandelvierdaagse veel vrijwilligers nodig om dit evenement goed te organiseren. Heb jij zin en tijd om een avond mee te helpen als stempelpost, EHBO’er of verkeersregelaar? Meld je aan via de website. Jouw hulp is keihard nodig!

Nostalgische dagtochten

Dit seizoen organiseert de Rotterdamsche Tramweg Maatschappij (RTM) weer de traditionele nostalgische dagtochten, nu vanaf Woudestein in Rotterdam (eindpunt lijn 7). De negen dagtochten zijn gepland op de woensdagen 6, 13, 20, 27 juli en 3, 10, 17, 24, 31 augustus.  Het programma beslaat een rondrit door Rotterdam met een Düwag-tram uit 1965 van onze collega-museumorganisatie RoMeO. Vanaf Carnisselande rijdt een museumbus van de RTM via de Hoekse Waard en Goeree-Overflakkee naar het RTM-museum in Ouddorp. Onderweg wordt gestopt bij het voormalige RTM-tramstation in Nieuwe-Tonge voor een kop koffie met een appel-punt. In het RTM-museum wordt een lunch verstrekt. Vanaf het RTM-museum is er een rit met de RTM-stoom-tram naar West Répart. Aansluitend vanaf Middelplaat-haven een rondvaart over het Grevelingenmeer met het historische (1959) veerschip MS Grevelingen. Kortom een gevarieerd programma! Meer informatie over de gehele route: http://www.rtm-oud-dorp.nl/..

Kom in de kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt in 2022 voor de 44e keer georganiseerd. In de regio Voorne Putten nemen dertien bedrijven deel. Ieder deelnemend bedrijf heeft iets eigens te bieden. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 11 juni. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion, Interpolis en Rabobank. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

Van schaap tot draad

Rockanje - Op zondag 5 juni worden er schapen geschoren bij de Duinhuisjes. Het thema is: Van schaap naar draad. Op deze dag zullen 3 à 4 schapen geschoren worden, daarna zitten er 2 dames klaar om de wol te kaarden en schoon te maken, hierna komen de spinsters aan de beurt, die er een mooie draad van weet te maken en tenslotte wordt er gebreid. Ook wordt er gedemonstreerd hoe vroeger de sokken gestopt werden. Verder ligt de geschiedenis van breien voor u klaar, want wist u dat breien oorspronkelijk een mannenberoep was? Het eerste schaap wordt geschoren om 14.00 uur, het 2e om 14.30 uur, het 3e om 15.00 uur en het laatste schaap om 15.30 uur. 

Brei- en Haakcafé “De Luie Wijven”

Hellevoetsluis - Op woensdag 8 juni gaam De Luie Wijven weer van start.  Iedere tweede en vierde woensdag van de maand draait het Breicafé op volle toeren. Van 13.30 uur tot 16.00 uur staat de deur voor iedereen open die van haken en of breien houdt. De entree is 1,50 euro en daar krijg je 2x een kopje thee of koffie voor. Locatie: Hart van Hellevoetsluis, De Eik 68, Hellevoetsluis. Info: Gonny Mol, tel. 06-21146662. Trees Kaffa tel. 0181-315497.

Voorne in Stelling

Hellevoetsluis - Zaterdag 4 en zondag 5 juni evenement Voorne in Stelling rondom plein kazerne Haerlem Hellevoetsluis. Programma; Zaterdag re enactment, Nederland neutraal, Equipage de Delft te zien, smid, dog tags-naam plaatjes laten maken, legervoertuigen KTR en vanaf 13:00 uur muziek en Kannoniers Hellevoetsluis in actie. Gratis kinderactiviteiten XL katapult, speurtocht, en bamboe bouwen, rondleidingen rondom de verdedigingswerken. Zondag re enactment Nederland Neutraal, rondleidingen en diverse leuke ambachten op het plein o.a. een smid. De Voorne in stelling fietsroute zal deze dag ook weer gemarkeerd worden. Meer en programma info op www.fronttaal.info

Kunstfair in Den Halven Maen

Tinte - In het Pinksterweekend organiseert Heidi van Noort samen met De Doe Dijk (Kunst Atelier) & Museum In Den Halven Maen een Kunst Fair.   Zondag 5 juni & maandag 6 juni Tijd  van 10:00 t/m 16;00 uur, Lodderlandsedijk 54a 3235 KK Rockanje. Kijk ook op www.indenhalvenmaen.nl of www.dedoedijk.nl

Summerparty De Klinker

Hellevoetsluis - Op 09 juli organiseert De Klinker een grote Summer Party. Met mini kermis, springkussens, stoomtreintje voor de kleinere kinderen, grabbelton schminken en nog veel meer. Voor de wat ouderen een vrije markt, barista stand, llive optreden van diverse artiesten, sponsorloterij met hele mooie prijzen: met 4 personen naar de Efteling als hoofdprijs! En heerlijk Surinaams eten tussen 12.00 uur en 14.00 uur. Dit alles buiten en is gratis voor jong en oud. Alleen binnen zullen de consumpties wel een kleine prijs kosten. 

VP Foodfestival 

Hellevoetsluis - Zondag 3 juli van 14.00 uur tot 18.00 uur zal op het plein achter de kerk in Nieuwenhoorn (Achterdorp 3) een hele gezellige middag plaatsvinden met 12 foodkramen en hele leuke optredens van alle onderdelen van onze Muziekvereniging. Onze gastvereniging zal dit jaar Muziekvereniging Volharding uit Oostvoorne zijn. Het thema dit jaar is Holland dus u kunt een kraam met stamppot verwachten. Maar daarnaast onder meer ook een haringkraam en oudhollands snoep. Omcirkel 3 juli alvast in uw agenda. Het A-orkest zal op 18 juni een concert geven in het brandweermuseum en 25 juni in de Petrakerk. U bent van harte welkom! Zie de Facebookpagina van de vereniging voor meer info.