"Deze vereniging is echt waar het woord vereniging voor staat" aldus Bert Kamphuis.
"Deze vereniging is echt waar het woord vereniging voor staat" aldus Bert Kamphuis. Foto: Wil van Balen

Een vereniging waar muziek in zit

Algemeen

Hellevoetsluis - Muziekvereniging Sempre Crescendo heeft net als de meeste andere verenigingen veel last gehad van de coronacrisis. Alles viel letterlijk stil. Nu pikt de vereniging de draad weer op.

De leden zijn dolblij dat ze weer samen muziek mogen maken. Verenigingsgebouw “De Kern” aan de Smitsweg in Nieuw Hellevoet, is de thuisbasis van muziekvereniging Sempre Crescendo. Een mooie locatie met een grote oefenruimte, een kleine zaal en een gezellige bar voor de leden. Voorzitter Bert Kamphuis vertelt enthousiast over “zijn” muziekvereniging: “Deze vereniging is echt waar het woord vereniging voor staat. Iedereen staat altijd voor elkaar klaar. Het voelt als een grote familie. Wel”, zegt hij erbij, “een familie die ook altijd open staat voor nieuwkomers”.

Sempre Crescendo is een oude vereniging. Het bestaat maar liefst 95 jaar. In september 1927 kwam er een samenwerking tussen de Rijkswerf Harmonie Kapel uit de vesting en de muziekvereniging Excelsior uit Nieuw Hellevoet. Uit deze samenwerking ontstond muziekvereniging Sempre Crescendo, nu uitgegroeid tot een moderne muziekvereniging met verschillende onderdelen. Deze onderdelen bestaan onder andere uit twirlgroepjes, orkesten en een blaaskapel. De fanfare is het paradepaardje van de vereniging. Wie kent de fanfare van Sempre Crescendo nou niet? De fanfare is altijd aanwezig bij de feestelijke momenten van onze gemeente. Van de Aubade op koningsdag tot de intocht van Sinterklaas, de fanfare van Sempre Crescendo is erbij om de feestelijkheden te vergroten. Voor de coronatijd, verzorgde de fanfare zelfs optredens in het buitenland, de fanfareleden reisden met hun instrumenten naar Duitsland, Frankrijk en België. In de film van “400 jaar Haven” speelt de fanfare ook een rol. Met de muziek van “De Zilvervloot” marcheert de fanfare in volle glorie door de vesting. “Een feestje”, noemt Bert het, “na de coronatijd mocht het eindelijk weer en we hebben ervan genoten. De fanfare is op dit moment een beetje het zorgenkindje van de vereniging. We hebben daar dringend nieuwe leden nodig. In de Coronatijd zijn enkele oudere leden afgehaakt en sommige jongeren gingen studeren of verhuizen en die ben je dan ook kwijt.”

Bert zou het geweldig vinden als mensen, die vroeger een instrument bespeeld hebben, hun hobby weer zouden hervatten. “Er zijn genoeg mensen, die in hun jeugd een muziekinstrument bespeeld hebben en daarmee later gestopt zijn. Het zou mooi zijn, als deze mensen, hun liefde voor muziek, weer op zouden willen pikken. Onze vereniging ontvangt deze mensen met open armen. Dus heb je weer zin om muziek te maken”, in een vereniging waar je je thuis kunt voelen, kom dan gerust eens langs. We drammen niet om een lidmaatschap, we laten nieuwe mensen rustig even rond kijken. Geïnteresseerden kunnen me altijd bellen op 06 53344218.”