"Ik hoop dat we de teams aangevuld krijgen met nog meer vrijwilligers" geeft de burgemeester aan tijdens de overhandiging van de sleutels.
"Ik hoop dat we de teams aangevuld krijgen met nog meer vrijwilligers" geeft de burgemeester aan tijdens de overhandiging van de sleutels.

Brandweer heeft twee gloednieuwe brandweervoertuigen

Algemeen

Hellevoetsluis - De mannen en vrouwen van brandweer Hellevoetsluis en Oudenhoorn zijn trots op de aanwinsten voor de kazernes: twee nieuwe tankautospuiten. 

Burgemeester Junius mocht vorige week woensdag de sleutels van de nieuwe voertuigen voor de kazernes Hellevoetsluis en Oudenhoorn in ontvangst nemen. De tankautospuiten van Hellevoetsluis en Oudenhoorn waren hoognodig aan vervanging toe. Respectievelijk waren ze 20 en 19 jaar oud en dus ruim aan vervanging toe. Normaliter gaat een dergelijk brandweervoertuig namelijk zo’n 15 jaar mee.

Chris Reijtenbagh, bevelvoerder brandweer Oudenhoorn: “Op dit voertuig is alles elektronisch geregeld waardoor de toevoer van water met een druk op de knop geregeld wordt. We hebben nu verlichting en camera’s rondom waardoor we beter kunnen manoeuvreren in smalle straten, vooral in het donker. Vaak staan de straten vol met geparkeerde auto’s van bewoners waardoor wij weinig ruimte hebben bij een incident. Met de camera die bovenop is bevestigd lijkt het net of er een drone boven hangt, dus extra goed zicht.”

Emiel van Houselt clustercommandant regio Voorne gaat verder: “Dit voertuig heeft een wateraansluiting aan de voorkant, ook handig in smalle straten. Ook kan de tankautospuit op deze manier zo ingezet worden om de hoogwerker van water te voorzien. Nederland innoveert wat brandbestrijding betreft in hoog tempo. We leren steeds meer over brandfysica: hoe kunnen we een brand het best bestrijden en hoe stemmen we de materialen daar op af. Onze kleding beschermt tegen warmte, maar bij warm weer moeten we oppassen dat we geen warmtestuwing krijgen. Daarom zal ook de kleding van onze brandweerlieden over enige tijd vervangen worden. “