Billie Boem

Wanneer het thuis of in de omgeving van een kind onrustig is, kan dit voor een kind lastiger zijn dan we denken. Kinderen die langere tijd in een omgeving verkeren waarin sprake is van stress/spanningen hebben een groter risico op sociaal emotionele of psychische problemen. Speciaal voor kinderen van 8 t/m 12 jaar organiseert Indigo Preventie de tien wekelijkse training Billie Boem.

Fijner en sterker voelen
Kinderen betrekken vaak veel op zichzelf. Ze kunnen zich schuldig voelen of denken dat het door hen komt dat er in de omgeving stress is of iemand ziek is. Voor veel kinderen is het fijn als ze in contact zijn met andere kinderen die in eenzelfde situatie zitten. Dat kan in de Billie Boem groep. Door middel van praten, verhalen vertellen, spel en activiteiten leren de kinderen beter omgaan met moeilijke situaties. Tijdens tien wekelijkse bijeenkomsten leren ze dat ze niet de enige zijn en leren hun eigen gevoelens te herkennen en te uiten.

Aanmelden
De training in Brielle is donderdag 7 oktober t/m 16 december van 15.30-17.00 uur. Aanmelden via 088 357 17 00 of mail naar preventie@indigorijnmond.nl. Deelname is kosteloos en voorafgaand vindt er een kennismakingsgesprek plaats met ouder en kind.


Molendag Voorne-Putten & Rozenburg

Op de derde zaterdag in juli organiseren we de jaarlijkse Molendag Voorne-Putten & Rozenburg waarbij de tien molens op deze twee eilanden gezamenlijk draaien en worden opengesteld voor publiek, dit jaar op zaterdag 17 juli 2021. Vorig jaar kon deze dag niet doorgaan, nu echter wel. Wel zijn er bij de molens nog enkele corona-maatregelen van kracht. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan regulatie van de bezoekers. De molens zullen draaien vanaf 10:00 uur. Wij hopen u te mogen begroeten op of bij de molens van Rockanje, Spijkenisse, Brielle, Rozenburg, Geervliet, Nieuwenhoorn, Abbenbroek, Hellevoetsluis, Zuidland en Oostvoorne! Meer informatie over de exacte openingstijden per molen én naast de molen georganiseerde activiteiten vindt u op: www.molensvpr.nl


Tuintjesmarkt Glaciswijk

Op zaterdag 17 en zondag 18 juli is er van 10:00 tot 15:00 uur een gezellige tuintjesmarkt in de Glaciswijk in Hellevoetsluis.