Museumweek 2021 en pronkstuk museum Den Briel


Brielle - Als pronkstuk voor de museumweek (19 t/m 25 april) heeft Historisch Museum Den Briel gekozen voor De Kinderen van Maarten Tromp, circa 1650 geschilderd door Jacob Willemsz Delff. Dit schilderij is sinds 1 oktober 2020 in langdurig bruikleen gegeven door Museum Gouda.

De voorstelling toont zeven kinderen van de Brielse admiraal Maarten Tromp. Een van de geportretteerde kinderen is Cornelis Tromp (1629-1691). Hij en de in Brielle geboren Philips van Almonde (1644-1711) zijn de hoofdpersonen in de tentoonstelling "De admiraals Cornelis Tromp en Philips van Almonde. Strijd tot aan het graf”, die deze zomer in het museum te zien zal zijn. Voor deze tentoonstelling zijn als gastconservatoren Pier Terwen, Sjoerd Bijker en Ronald Prud'homme van Reine aangetrokken.

In een virtuele tour, te zien via de museumwebsite, geeft Ronald Prud'homme van Reine een toelichting op het museale pronkstuk. https://www.historischmuseumdenbriel.nl/nl/over-het-museum/nieuws/de-kinderen-van-tromp-als-pronkstuk-voor-de-museumweek