Tegelwippen voor meer groen in de straat.
Tegelwippen voor meer groen in de straat.

Heel Holland wipt voor een groene omgeving

Vorig jaar was het een echte strijd tussen Rotterdam en Amsterdam, het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen. Rotterdam heeft toen nipt gewonnen en dit jaar kunnen gemeenten opnieuw meedoen aan deze ‘strijd’ voor meer groen binnen de gemeentegrenzen.

Tegelwip Ambassadeur Ellen van Bodegom legt het doel achter het initiatief uit. “Het doel? Onttegelen en vergroenen en dat is hard nodig. Gedurende het NK worden in heel Nederland tegels vervangen door groen. Zo kunnen we wateroverlast voorkomen en koelte te bieden in tijden van hitte. Daarnaast wordt water vastgehouden voor drogere tijden en last but not least vergoot je de leefruimte voor planten en dieren. Een groene leefomgeving is goed voor onze gezondheid. Dus kom op Hellevoeters, waar wachten jullie nog op? Aan de slag!”

NK Tegelwippen
Van 30 maart tot 30 september speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen (gevel)tuin. Als je de gewipte tegels doorgeeft via het formulier op https://nk-tegelwippen.nl dan worden die bij je gemeente opgeteld. Nissewaard doet officieel mee aan de actie, Hellevoetsluis helaas niet. Maar dat is geen probleem! Wippen kan altijd. Dan wip je mee voor de nationale Tegelteller. De gemeente met de hoogste TPI (gewipte Tegels per Inwoner) wint de prestigieuze Gouden Tegel!