Junior Speaking Contest

Floortje zit in de tweede klas van het tweetalig onderwijs op Helinium. Jaarlijks doet de school mee met de landelijke Junior Speaking Contest. Leerlingen uit de tweede en derde klas schrijven een Engelse speech en dragen die voor tijdens de Junior Speaking Contest. De jury beoordeelt de deelnemers op inhoud, originaliteit en overtuigingskracht van hun speech. Ook weegt de jury hun presentatie mee en de manier waarop ze de vragen beantwoorden. Het thema van dit jaar was: #AStoryThatMovedMe. Per klas wordt er een winnaar uitgekozen die vervolgens meedoet aan de regionale ronde. De beste van elke regionale ronde gaat door naar de finale.

Scoliose
Floortje heeft scoliose en is daaraan geopereerd. Scoliose is een zijwaartse vergroeiing van de wervelkolom. Deze operatie heeft haar aan het denken gezet en haar geïnspireerd bij het schrijven van haar speech. Tijdens de voorbereiding in de lessen Engels heeft zij een script gemaakt met wat ze ongeveer wilde gaan zeggen. Zo gaf ze aan hoe de operatie invloed had op haar leven en wat ze van de zorg vindt in Nederland. Na de voorbereiding heeft ze gekeken of ze alles kon zeggen in de gegeven tijd. Daarna moest ze haar speech uit haar hoofd leren. De speech ging tijdens de online voorronde erg goed, maar ze was wel zenuwachtig. Later kreeg ze te horen dat ze een erg goede speech had gegeven. Er waren in totaal 6 leerlingen die mee deden aan deze regionale voorronde, Floortje heeft helaas niet gewonnen. De winnares sprak over ‘The glass ceiling’. Ze vertelde dat vrouwen minder snel een hogere functie krijgen en dat dat niet zo zou moeten. De docent Engels van Floortje, de heer Martens, is erg trots op het resultaat van Floortje: ,,Ze heeft het erg goed gedaan en heeft veel geleerd’’.


Fit uit de corona crisis?

Running Pilots Oostvoorne is een loopgroep die van de gemeente Westvoorne toestemming heeft gekregen om haar trainingen, vanaf een vastgestelde locatie, weer te beginnen. Wekelijks zijn er verschillende trainingsmomenten, in de avond- en/of in de ochtenduren, en voor verschillende loop niveau's, als beginner of als gevorderde loper, je kunt altijd aansluiten bij een van de loopgroepen. Er wordt getraind onder leiding van gediplomeerde en deskundige trainers. En Running Pilots Oostvoorne staat voor vrijheid, blijheid. Geen lidmaatschap, geen verdere verplichtingen. Je kunt je per training aanmelden bij je trainer, en gewoon meedoen! De kosten voor de trainingen worden afgerekend via het strippenkaart model. De kosten hiervoor bedragen ong. € 1,60 per training. Wil je kennis maken met deze vorm van hardlooptrainingen stuur dan een email naar info@runningpilotsoostvoorne.nl en informeer naar alle mogelijkheden die bij je passen. Een gratis eerste training is mogelijk. www.runningpilotsoostvoorne.nl