MS collecteweek collectanten gezocht!

Van 28 juni t/m 3 juli 2021 vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds plaats. Daarvoor is de organisatie hard op zoek naar collectanten in Hellevoetsluis. Collectanten kunnen ervoor kiezen om huis-aan-huis of thuis vanaf de bank te collecteren. De opbrengst van de landelijke collecteweek is van essentieel belang voor de 25.000 mensen met MS in Nederland die iedere dag met een ziekte moeten leven die hun zenuwen letterlijk sloopt. Onderzoek naar MS en onze strijd tegen MS moet daarom doorgaan. Collecteren kost maar twee uurtjes tijd per jaar. En het is nog leuk ook! MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 25.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 1000 mensen bij. Meer informatie en aanmelden: www.nationaalmsfonds.nl/collecteren


Hulp bij invullen belastingaangifte

ABO biedt ook dit jaar hulp bij het invullen van de belastingaangifte. Deze invulservice is bestemd voor ouderen met een verzamelinkomen maximaal van ca. € 50.000,-- voor gehuwden en samenwonenden en indien alleenstaand maximaal ca. € 35.000,--.

Ook als u geen bericht heeft ontvangen van de Belastingdienst dat u aangifte moet doen, kan het zinvol zijn om toch aangifte te doen. Dat is met name als u een klein pensioen heeft naast uw AOW. Of als u in 2020 voor het eerst AOW heeft ontvangen. Ook als u bepaalde aftrekposten heeft, kan het zijn dat u geld terug krijgt. Het betreft zaken als giften of zorgkosten die u zelf heeft moeten betalen (niet het eigen risico). Bijv. de gemaakte kilometers voor doktersbezoek of het op medisch voorschrift volgen van een dieet. Ook kunnen de invullers uw zorg- en/of huurtoeslag aanvragen of beoordelen. Dit is met name van belang bij wijziging van de hoogte van uw inkomen of na overlijden van een van de partners.

Gezien de coronamaatregelen kan de ABO dit jaar geen gebruik maken van de ruimte in Hart van Hellevoet, maar bekijkt de invuller samen met u hoe de hulp gegeven kan worden. U kunt bellen voor een afspraak of informatie met Wilma van der Ster, tel. 0181 506259. Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur.


Afsluiting A13

Rijkswaterstaat vernieuwt van vrijdag 9 april tot maandag 12 april het asfalt van de A13 richting Den Haag, tussen knooppunt Kleinpolderplein en de N470. Weggebruikers moeten rekening houden met maximaal dertig minuten extra reistijd.