Still van de website watvindjijbelangrijk.org, waar filmpjes en informatie jongeren aanmoedigen om te gaan stemmen. (Foto: PR)
Still van de website watvindjijbelangrijk.org, waar filmpjes en informatie jongeren aanmoedigen om te gaan stemmen. (Foto: PR)

Nationale Jeugdraad wil jongeren naar de stembus krijgen

regio - De Nationale Jeugdraad lanceert watvindjijbelangrijk.org, een partijenpodcast en de Jongerenkieswijzer om niet-stemmers wakker te schudden

ALLES = politiek, luidt de nieuwe campagne van de grootste jongerenorganisatie van ons land. Met de Tweede Kamerverkiezingen in aantocht vindt de Nationale Jeugdraad het een gemiste kans dat een derde van de jongeren niet stemt. Het gaat om een half miljoen stemmen, en dat is heel veel invloed. Hoogste tijd dus dat deze jongeren wél van zich laten horen. Daarom lanceert NJR watvindjijbelangrijk.org, een partijenpodcast en de Jongerenkieswijzer. Door de vraag: wat vind jij belangrijk? te stellen worden jongeren op de website aan het denken gezet. Via de compleet vernieuwde Jongerenkieswijzer worden jongeren via relevante stellingen opnieuw aan de tand gevoeld. Daarbovenop worden op de (mobiele) site 12 verschillende thema's uitgelicht die voor jongeren belangrijk zijn. Dit zijn ook allemaal thema's die op de politieke agenda staan. Welke partij past het best bij jou als jongere? Daarvoor kun je dus de Jongerenkieswijzer invullen. NJR is samen met IZI Solutions initiatiefnemer van deze kieswijzer. Ook zoekt NJR bewust samenwerking met alle organisaties met een jongerenachterban: scholen, bedrijven, sportclubs, etc. Door elkaar te versterken kunnen we die ‘een derde van de jongeren' bereiken en activeren om hun keuze te maken én te gaan stemmen.