Onze artikelen verschijnen ook op onze nieuwssite groothellevoet.nl In deze rubriek tonen we een aantal van de online reacties. Publicatie van een reactie houdt niet in dat de redactie van Groot Hellevoet het hiermee eens of oneens is.

Kappers zetten het licht aan uit protest. Ook in Hellevoetsluis zette een flink aantal kapsalons het licht aan uit protest tegen de langdurige sluiting vanwege de lockdown. @ Ja, en dan kan Mark Rutte het weer uit doen @ Zet gewoon massaal je deuren open@ Hoop dat gauw de kapsalon open kan, moet nodig gaan gebeuren hoor. Steun vanuit Hellevoetsluis.

De toename van het aantal besmettingen door de Britse variant stemt mij niet positief. Het hoogtepunt van deze crisis moet nog komen, vertelt huisarts Henk Hoogervorst. @ Te gek voor woorden dat 65+ers naar Rotterdam moeten voor hun vaccinatie en de 65-ers in hun woonplaats gevaccineerd kunnen worden @ Niet positief is heul wat anders dan negatief.

SVHW versoepelt betaling voor ondernemers en ZZP-ers. SVHW geeft ondernemers en ZZP-ers die in 2021 een aanslag lokale belastingen hebben ontvangen, meer ruimte om te betalen. @ Betalen in termijnen kon altijd al. Is weer zo'n sigaar-uit-eigendoos, net als veel andere steun maatregelen voor ondernemers En dat Hellevoetsluis de tarieven enorm heeft opgeschroefd, omdat een falend bestuur het belastinggeld van haar bewoners klakkeloos over de balk heeft gesmeten, melden we maar even niet @ Zo, nou echt ik kreeg de jaarlijkse rekening en schrok me echt de tandjes. Mijn eerste jaar in Hellevoetsluis. Kom uit Spijkenisse maar jeetje joh, deze rekening is per jaar gewoon meer dan de helft hoger@ Afvalstoffenheffing ruim 26% omhoog. Moet ik eens proberen om de factuur aan mijn klanten met 26% te verhogen. Hou ik geen klant meer over!

Vragen over het niet ophalen van afval tijdens de gladheid. De PvdA-fractie in de gemeenteraad heeft hierover collegevragen gesteld. @ Wat ik nou niet begrijp, er is toch wel een draaiboek voor dit soort weersomstandigheden. Mijn bak is dus ook niet geleegd, ik zit nu met 2 weken extra afval, die ik dus niet kwijt kan. Gemeente al gebeld, dan krijg je alleen maar bla bla, overmacht te horen, maar het is toch gewoon een kwestie van een goede organisatie? Dat kan toch niet al te moeilijk zijn. Ook op de afvalapp, was er geen goede info. Ik vind dit echt onbegrijpelijk.