De kappers staan te popelen om eindelijk de schaar weer te mogen oppakken om iedere 'coupe corona' goed onder handen te nemen.
De kappers staan te popelen om eindelijk de schaar weer te mogen oppakken om iedere 'coupe corona' goed onder handen te nemen.

Kappers Hellevoetsluis zetten het licht aan uit protest

Hellevoetsluis - Ook in Hellevoetsluis zet een flinke aantal kapsalons donderdagavond het licht aan uit protest tegen de langdurige sluiting vanwege de lockdown. De kappers vragen aandacht voor de nijpende financiƫle situatie waarin zij zitten.

Donderdagavond werd tijdens een landelijke actie in veel kapsalons in heel Nederland tussen 18.00 uur en 20.00 uur het licht aangezet. Twee maanden geleden moesten de kappers hun deuren sluiten en de nood is inmiddels erg hoog. De kosten lopen door en er zijn nauwelijks inkomsten. Kapsalons kunnen en moeten weer zo snel mogelijk open meent branchevereniging ANKO. Zij sluit zich aan bij de visie van Duitsland en Belgiƫ, waar de kappers hun deuren weer mogen openen om het welzijn van mensen te vergroten. De kappersbranche laat weten dat zij vindt dat kapsalons ook essentieel zijn en een heropening van de branche veilig en verantwoord kan vanwege de vele maatregelen die worden genomen. Het goede nieuws is dat de kappers waarschijnlijk 2 maart de deuren weer mogen openen. Kapsalons worden momenteel overspoeld door klanten die alvast een afspraak willen maken.