Doneer een zaailing

De landelijke doneer-een-zaailing dag in januari was een succes op vele locaties in heel Nederland. Daarom wordt er nogmaals een actiedag georganiseerd.

De doneer-een-zaailing-actie is een actie van Meerbomen.nu met Urgenda. Meerbomennu gebruikt de geredde bomen voor hun missie 1 miljoen bomen gratis bij te planten in Nederland. Dit zijn zaailingen die overtallig zijn in tuinen of landgoederen en of worden vernietigd of niet de kans krijgen uit te groeien tot volwassen bomen. Duik je tuin in en lever zaailingen, slieten en stekken in op 27 februari van 09:00 uur tot 11:00 uur en op 28 februari van 14:00 uur tot 16:00 uur in op de Blindeweg 14 te Rockanje.


Jip wint Coco kan het!

Vierpolders – Op woensdag 17 februari overhandigde leesconsulente Dorien ’t Jong aan de 6-jarig Jip van Westelaken uit Vierpolders het Prentenboek van het jaar Coco kan het! Dit boek stond centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen in januari en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseerde daarom een kleur- en knutselwedstrijd rondom Coco. Met als prijs natuurlijk dit prachtige prentenboek. Meer dan 20 kindjes stuurden een foto van hun zelfgemaakte tekeningen en knutsels. Uit de inzendingen werd een naam getrokken en Jip bleek de gelukkige winnaar. Hij maakt een vogelnestje voor Coco én vouwde een kraanvogel. Op de website van de bibliotheek zijn alle inzendingen nog te bewonderen.


Thuiscollecte ReumaNederland

ReumaNederland kiest dit jaar door corona voor een Thuiscollecte waarbij iedereen gewoon kan collecteren vanaf de bank. Normaal gesproken zouden van 22 tot en met 27 maart ruim 40.000 collectanten langs de deuren gaan, maar nu is die week uw hulp nodig als thuiscollectant! Door te helpen collecteren strijdt u mee tegen de rem van reuma op de levens van meer dan 2 miljoen Nederlanders. Met de Thuiscollecte kunt u met uw mobiele telefoon gemakkelijk collecteren in eigen kring. Bijvoorbeeld onder vrienden, familie, de buurtapp of collega's. Met de opbrengst maakt ReumaNederland levensveranderend onderzoek en baanbrekende oplossingen voor mensen met reuma mogelijk. Meer informatie lezen en aanmelden kan via www.thuiscollecte.nl