Sanne bakt haar eigen brood op de plank.
Sanne bakt haar eigen brood op de plank. Wil van Balen

Kapper Kaatje is tijdelijk Bakker Kaatje!

Hellevoetsluis - Sanne Broer is normaal gesproken een uiterst vrolijke kapper, die met veel plezier in haar pand aan de Burgemeester van der Jagtkade 22 haar klanten ontvangt. Knippen, kleuren, krullen, opsteken, extentions, make-up, haarverzorging, dat is waar het sinds 2005 normaal gesproken bij Sanne om draait.

(Over haar bekendheid als Kapper Kaatje: Sanne had al jong een vlotte, bijdehante babbel. Ze was een echt Kaatje, dus dat werd al snel haar bijnaam). Sinds de tweede lockdown is het lachen Sanne enigszins vergaan. “Ik krijg geen enkele steun van de overheid en er moet toch brood op de plank komen. Dus na de aankondiging van de verlenging van de lockdown zat ik als verdoofd op de bank. Gelukkig ben ik positief van aard en de dag erna ben ik met mijn moeder gaan brainstormen wat ik kan doen om toch inkomsten te genereren.”

Bakken en koken is niet alleen de hobby van Sanne, het is zeg maar gerust haar passie en dus was het besluit snel genomen. Sanne is na de eerste aankondiging dat ze ging bakken direct naar de Sligro gereden, want de bestellingen stroomden binnen. “Ik heb niet alleen lieve en leuke klanten, maar ook zeer trouwe en ik ben dan ook ontzettend blij met alle steun die zij me geven.”
Sanne mag gerust fanatiek genoemd worden, want ze werkt volgens de hygiënecode die voor de bracnhe is opgesteld. Daarnaast heeft ze ook haar diploma sociale hygiëne en heeft ze een afgeronde opleiding tot sommelier, maar dat terzijde. “Mijn bananenbrood is een toppertje, het is gezond, eiwitrijk en vrij van geraffineerde suikers. Leuk is, dat ik het ook dagelijks versgebakken mag aanleveren bij mijn sportschool Warren’s.” Naast het bakken, dat vooralsnog door de week plaatsvindt, maakt Sanne in het weekend ook gerechten, vooral van de bbq. En dan ook weer niet zo maar wat: toen uw verslaggever haar opzocht stond het buikspek al langzaam te garen op de Big Green Egg. “Dit is voor de porkbelly pita’s met mango-gember-limoenmojo en ingelegde rode ui,” vertelt Sanne. “Ik noem dit gerecht ‘Andere koek van Kaatje.”

Op de facebookpagina van Kapper Kaatje is te lezen dat er ook ‘Stoute koek' te koop is: Guilty Pleasure Magic Brownies. Ook verkoopt Sanne ‘Lieve koek van Kaatje'. Dit zijn plantaardige Kokosmakronen, vrij van gluten en noten. Op de planning staat nog de Ochtend koeken van Kaatje, vegan huisgemaakte granola van noten, zaden en pitten. Sanne is niet meer te stoppen! Bij een bestelling schrijft Sanne een leuk, persoonlijk kaartje.

Ben jij als ondernemer, net als Sanne, noodgedwongen creatief met je verdienmodel tijdens de lockdown? Laat het de redactie weten.