In het begin nog een beetje wiebelig op de schaats maar dat bleek weer snel te wennen.
In het begin nog een beetje wiebelig op de schaats maar dat bleek weer snel te wennen.

Hellevoetsluis beleeft een paar dagen sneeuw en schaatsplezier

Hellevoetsluis - Op verschillende plekken in Hellevoetsluis kon geschaatst worden. Het was lang geleden dat zelfs op de Vestinggracht de schaatsers heerlijk hun gang konden gaan.

In Oudenhoorn werden op de krabbelbaan vorige week woensdag al de eerst schreden op het ijs gezet. En dag later kon daar ook de 400-meter baan worden geopend. De ijsclub mocht in verband met de coronamaatregelen tot 100 mensen welkom heten op het ijs: 30 op de krabbelbaan en 70 op de 400 meterbaan. Om te mogen schaatsen moest er een tijdslot worden gereserveerd om een uur te mogen schaatsen. Als snel bleek het natuurijs op vele plaatsen stevig genoeg en werd er ook elders volop geschaatst. Niet alleen in de Vesting gingen tientallen mensen het ijs op. Ook in andere wijken zoals de Struytse Hoeck en de Ravense Hoek was het druk op het ijs.

Voor zover bekend bij de redactie zijn er geen incidenten geweest op het ijs waarvoor de hulpdiensten ingeschakeld moesten worden. Verderop in deze editie ziet u een selectie van mooie plaatjes van Hellevoetsluis in de sneeuw die onze lezers hebben ingestuurd. Op onze nieuwssite www.groothellevoet.nl kunt u een selectie zien van deze foto's en een overzicht gemaakt door onze fotograaf Wil van Balen.