Een prachtige bos bloemen van de burgemeester.
Een prachtige bos bloemen van de burgemeester.

Toevallige ontmoeting op fietspad; nu al 60 jaar samen

Hellevoetsluis - “De burgemeester is een hele lieve vrouw” vindt het echtpaar Cor en Jannie Van Trierum. “Ze was heel geïnteresseerd, zat op haar gemak én het was een heel leuk gesprek.” Donderdag 28 januari ging burgemeester Milène Junius op de thee om het echtpaar Van Trierum te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Jannie (79) en Cor (83) hebben elkaar leren kennen op een fietspad in Oostvoorne. Hellevoeter Cor was op een zekere dag aan het toeren met zijn Zundapp en Jannie uit Rozenburg was net diezelfde dag een stukje aan het fietsen. Toen Jannie op een gegeven moment stilstond langs de kant van de weg en Cor langskwam dacht hij ‘dat is een leuke meid.’ Hij stopte, ze raakten aan de praat. Ze werden niet gelijk op slag verliefd, dat kwam later.

Het stel besloot te trouwen; het huwelijk werd in Rockanje voltrokken. Het pasgetrouwde stel betrok een woning in de Wilhelminastraat. Daar hebben ze 15 jaar gewoond en vervolgens zijn ze naar het Pieter Postplein verhuisd en daar wonen ze, nu 45 jaar later, nog steeds. Jannie en Cor kregen samen vijf kinderen, twee dochters, drie zoons en drie kleinkinderen. Een van hun zoons, Marcel, is op 7-jarige leeftijd verdronken in het Kanaal door Voorne toen hij daar aan het spelen was met een vriendje. Een moeilijke tijd volgde voor het gezin na het verlies van hun zoon en broertje Marcel.

Cor heeft altijd in de bouw gewerkt. Een van de lokale projecten waar hij aan mee heeft gewerkt zijn de flats aan de Parnassialaan. En Jannie heeft in een wasserij in Brielle en Maassluis gewerkt.

Dochter Marleen is mantelzorger voor haar ouders. Omdat zij beiden slechthorend zijn, was Marleen ook aanwezig bij het gesprek met de burgemeester. Jannie wil haar dochter graag in het zonnetje zetten omdat zij zo goed voor hun zorgt en alles voor ze regelt. Tot de coronacrisis uitbrak ging het echtpaar altijd samen met dochter Marleen en haar gezin naar een huisje, even een paar dagen op vakantie. Meestal in Brabant. Vroeger ging zelfs bijna de hele familie mee. Dan werden er twee huisjes gehuurd en waren ze gezellig samen. Ook zijn er vakanties in Spanje gevierd.

Vanwege de crisis kon het 60-jarig huwelijk niet echt gevierd worden. Wel heeft Marleen de kamer gezellig versierd voor haar ouders en kwamen kinderen en kleinkinderen om de beurt langs of belden. Normaalgesproken hadden ze deze bijzondere mijlpaal graag met zijn allen gevierd met een bootreis door de Rotterdamse haven vanaf Spijkenisse. De familie hoopt het feestje te kunnen verschuiven naar april dan wordt Jannie 80 en dan zou dat mooi samen met het huwelijksfeest gevierd kunnen worden. Dat houdt de familie tegoed en is in ieder geval iets om samen naar uit te kijken!