Het voormalige sportcomplex is helemaal klaar voor de vaccinatiecampagne.
Het voormalige sportcomplex is helemaal klaar voor de vaccinatiecampagne. Foto: Wil van Balen

‘Oude' Eendraght wordt vaccinatie-
locatie voor Hellevoetsluis

Hellevoetsluis - Het voormalige sportcomplex De Eendraght is aangewezen als vaccinatielocatie voor het covid-19 vaccin in Hellevoetsluis.

In samenwerking met de GGD-GHOR, verantwoordelijk voor het vaccinatieprogramma, heeft gemeente Hellevoetsluis het gebouw klaargemaakt voor gebruik om inwoners te vaccineren. Inmiddels is dat traject helemaal afgerond en is de locatie klaar voor gebruik. Het moment dat in Hellevoetsluis op deze locatie de eerste prik gezet kan gaan worden is afhankelijk van de levering van het vaccin. Burgemeester Milène Junius: “We zijn natuurlijk erg blij dat de we ons oude sportcomplex kunnen inzetten als vaccinatielocatie. Het is een heel geschikte locatie met een centrale ligging, goed bereikbaar en voldoende parkeerplaatsen. Bovendien hoeven we ons nieuwe sportcomplex daardoor niet als vaccinatielocatie te gebruiken. Als onderdeel van de nieuwe buurt Stadsdorp 3223, heeft Hellevoetsluis onlangs een nieuw sportcomplex gekregen; De Eendr8. Scholen en verenigingen kunnen de nieuwe Eendr8 dus gewoon gebruiken voor sporten, bewegen en andere functies zodra dat weer mag. Voor onze inwoners is dit dus een groot voordeel.”

Sloop Eendraght uitgesteld
Het was de bedoeling dat de ‘oude’ Eendraght in het 3e kwartaal van 2021 zou worden gesloopt. In verband met de functie van tijdelijke vaccinatielocatie wordt de sloop naar verwachting uitgesteld.

Anti-kraak
Het voormalige sportcomplex wordt op dit moment anti-kraak bewoond. In de beheerdersruimten zijn twee tijdelijke woonunits waarvoor een overeenkomst is afgesloten met een erkende leegstandsverhuurder. Omdat deze ruimten zijn gescheiden van de vaccinatielocatie zal dit volgens de gemeente geen problemen opleveren en is dit niet strijdig met de vaccinatie aanpak.

Vaccinatieprogramma
Het is dus nog afwachten wanneer de eerste vaccinaties daadwerkelijk in de Eendraght gegeven zullen worden. Nu is bekend dat na de zorgmedewerkers, bewoners van verpleeghuizen en instellingen, de thuiswonende ouderen aan de beurt zijn voor een vaccinatie. Dit gebeurt van oud naar jong. Op 20 januari werd bekend dat mensen van boven de 90 en boven de 85 versneld gevaccineerd worden. Thuiswonende 90-plussers hebben een uitnodiging van hun eigen huisarts of het RIVM gekregen om een afspraak voor een prik te maken. Volgens het meest recente vaccinatieschema van de Rijksoverheid zijn daarna thuiswonende ouderen van 85 tot 90 jaar aan de beurt.
Of de vaccinaties voor alle andere groepen volgens het huidige schema van de Rijksoverheid zullen verlopen zal moeten blijken.