Bazooka

Kent u ze nog? Die kleine pakjes Bazooka kauwgom? Op de achterkant stond een klein stripverhaal afgedrukt met Bazooka Joe.

Als kind haalde ik zo’n pakje voor 5 (2,3) cent, van de 25 (11,3) cent zakgeld die ik wekelijks kreeg. Voor de na 1-1-2002 geboren lezers staan tussen haakjes de bedragen in eurocenten.

Je kon met die Bazooka kauwgom van die mooie bellen blazen. Ik fantaseer wel eens dat zo’n bel supergroot kan worden geblazen. Dan zou zo’n grote bel in de huidige tijd een perfecte corona bubbel vormen!

Over bubbels in de sport wordt veel gesproken. De tennissers in Australië klagen tot ongenoegen van velen over hun verplichte bubbel. Gelukkig wordt er ook gevoetbald, dus de inkomsten van sponsoren en tv-gelden drogen niet op. Essentieel, zeggen de bestuurders. Er gaat veel geld om in het Nederlandse voetbal, in 2018 was het gemiddelde jaarsalaris van profvoetballers 288.000 euro. Voor dat geld zouden veel mensen wel tijdelijk in een bubbel willen leven, denk ik.

Maar voor minder geld wil ik eigenlijk ook best in een bubbel leven, zo voel ik me langzaam maar zeker. Want bent u het ook zo beu, dat corona gedoe? Ik zou er heel wat voor over hebben om er snel vanaf te zijn! Als het zou helpen (en volgens mij zou het helpen………) wil ik best een week of vier in een volledige bubbel gaan. Dat wil zeggen: buiten mijn gezin (huis) niemand, maar dan ook niemand meer zien of aanraken.

Als het ze een jaar geleden in Wuhan is gelukt, dan zou het hier toch ook moeten kunnen, zou je denken. Wuhan is een stad met bijna 12 miljoen inwoners namelijk.

Nederland in één grote Bazooka bubbel dus, is mijn voorstel. Bubbel klinkt trouwens heel wat vriendelijker dan quarantaine, vindt u dat nou ook?

En dan, na vier weken in die zoete Bazooka-lucht te hebben gezeten, organiseren we een soort aftelmoment, net als op 31 december om 23.59 uur. We tellen met zijn allen tot 60 en dan prikken met een grote naald allemaal tegelijk onze Bazooka-bel door. Wat een klap zou dat geven! Niet vergeten een naald in je zak te steken, voor je je bel gaat blazen, zeg ik!

Postscriptum Op Amazon.nl koop je een pak Bazooka voor 2.50 euro!