Esmee Louwerens had met zes treffers een groot aandeel in de overwinning van Helius tegen De Meeuwen. Archieffoto TvK.
Esmee Louwerens had met zes treffers een groot aandeel in de overwinning van Helius tegen De Meeuwen. Archieffoto TvK. Foto: Theo van Kralingen

Helius pakt de draad tegen De Meeuwen weer op

Rotterdam- De handbalsters van Helius hebben de nederlaag tegen Feyenoord goed verwerkt door in Rotterdam-Schiebroek met 8-15 (5-10) te zegevieren over De Meeuwen. De equipe van Frank van Leeuwen bezet achter het Westlandse WPK/Westlandia de tweede plaats in de ZW-ZH tweede klasse.

''We zijn in een rommelige wedstrijd moeizaam begonnen, gingen aanvankelijk slordig met de kansen om, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwamen we beter in ons spel'', gaf de coach van Helius aan dat zijn ploeg als een diesel in gang was geschoten. ''De Meeuwen stonden vorig jaar bovenaan, nu onderaan. Wij hebben de hoeken afgeschermd en de opbouwers het werk laten doen. Daar hadden de speelsters van De Meeuwen moeite mee. Wij stonden verdedigend sterk. Na de rust zijn we teveel in hun spel mee gegaan, maar toen we uit onze slaap ontwaakt waren hebben we de voorsprong met goed spel uitgebouwd'', aldus Frank van Leeuwen. Helius speelt aanstaande zondag de eerste zaalwedstrijd in De Fazant tegen Hercules 4.
Helius: Eva van Leeuwen; Danielle van der Meijden-Spoor (1 keer), Petra Brink (2 keer), Inge van Melick, Mila Went (1 keer), Teresse Teijn, Nienke Schurink, Esmée Louwerens (6 keer), Demi de Boer (5 keer).