Foto: Wil van Balen
Foto: Wil van Balen Foto:

Mooie opbrengst bazaar Petrakerk

Hellevoetsluis - Mede dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers, de vele bezoekers, ondanks het wisselende weerbeeld bracht de bazaar van 28 september 2019 een mooi bedrag op.

Het geweldige bedrag van € 8.132,01 mocht aan het eind van de dag, als netto bedrag worden genoemd. Na maanden van inzamelen van de diverse spullen, en de laatste week, alles klaarzetten, werd twee weken geleden de 12e editie van de bazaar 'nieuwe stijl' gehouden tijdens Nationale Burendag.

Bazaar nieuwe stijl
In de week voorafgaande aan de bazaar werd het weerbericht nauwlettend in de gaten gehouden en naarmate de zaterdag eraan kwam, werd de temperatuur voor de bazaar, steeds beter. Spannend was de week ervoor. De weerberichten waren erg wisselend; wind en regen waren soms heftig. De tenten moesten letterlijk door de vrijwilligers worden vastgehouden. De afgekondigde code geel, was niet voor niets een waarschuwing geweest. Maar, vastgesjord met touwen bleef alles toch gelukkig staan.

Nachtwakers
Na een koude nacht, waarbij de nachtwakers moeite hadden om warm te blijven, werden zij om ongeveer 04.30 uur, afgelost door de eerste medewerkers welke de gehele zaterdag een bijdrage zouden leveren. Gaande de ochtend druppelden de overige vrijwilligers binnen, en werden de laatste voorbereidingen getroffen.

Na een woord van welkom door de voorzitter van de Werkgroep Werk aan de Petrakerk, sprak zij een gebed uit, waarin werd gedankt voor de inzet tot dan toe maar ook werd een zegen gevraagd over het 'samenzijn' op een andere manier als gemeente. Hierna nam ieder zijn/haar plaats in, en kon er worden afgeteld, waarna de 'run' op de mooiste artikelen kon beginnen.

Waren de kraampjes aan het begin van de dag, meer dan vol, gaande de ochtend leek het wel of er 'een bom' in was gevallen. Spullen welke nog onder de kraam stonden, werden erop geplaatst, en binnen de kortste keren, veranderde deze van eigenaar. "Dat was voor ons een tweeledig succes. We hoefden het niet op te ruimen en het leverde geld op voor de Werkgroep Werk aan de Petrakerk."

Hartverwarmend
Voor de twee gezinnen uit Soedan, heeft Steunfonds Vluchtelingenwerk een beroep mogen doen op de bazaar. Na 15.00 uur mocht een aantal vrijwilligers van het Steunfonds langskomen en meenemen waar behoefte aan was. Hartverwarmend was het dat er heel veel voor deze gezinnen apart gehouden was. En zeker aan de baby die binnenkort geboren gaat worden is goed gedacht.