De Kruiden Sjeffies van Plus
De Kruiden Sjeffies van Plus Foto:

Plus Trommel laat kinderen kruiden sparen

Hellevoetsluis - PLUS Trommel start onder de naam Kruiden Sjeffies een spaaractie voor kruiden die kinderen zelf kunnen opkweken.

Ze maken daardoor kennis maken met nieuwe ingrediënten en smaken.

"Kinderen worden makkelijkere eters als ze zelf 'de Sjef' zijn", vertelt Leon de la Croix desgevraagd aangaande de spaaractie. "Want kinderen zijn vaak lastige eters, ervaart 55 procent van de ouders. Dat blijkt uit onderzoek van PanelWizard in opdracht van PLUS Trommel. 30 procent 'verstopt' daarom nieuwe ingrediënten wel eens in de maaltijd.

Een kwart (26 procent) schotelt hun kinderen bijna nooit nieuwe of onbekende ingrediënten voor. En 30 procent van de ouders gaat zelfs zo ver dat zij ervoor kiezen om minimaal één dag in de week apart voor hun kinderen te koken."

Kinderen zelf laten koken
Als kinderen echter zelf koken vindt 55 procent van de kinderen een maaltijd lekkerder. 34 procent helpt minimaal een keer per week mee. PLUS Trommel speelt op dat laatste in.

Om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met nieuwe ingrediënten en smaken introduceert PLUS Trommel de Kruiden Sjeffies. Twintig vrolijke karakters met ieder hun eigen kruid om zelf te kweken, van de bekende peterselie tot het minder bekende gele mosterdkruid en rode radijskruid.

Ieder kruid gaat bovendien vergezeld van een recept, zoals kruidenpannenkoekjes of een poké bowl, waarmee de kinderen aan de slag kunnen.

Volgens PLUS Trommel worden met de actie niet alleen de kinderen, maar ook hun ouders geholpen. 85 procent vindt het belangrijk dat kinderen meer over ingrediënten en recepten leren.

Een maand Kruiden Sjeffies sparen
Klanten kunnen van 1 september tot en met 5 oktober sparen voor de Kruiden Sjeffies. Bij ieder besteding van €15 krijgen ze een Sjeffie voor een op te kweken kruid. In totaal kunnen er 20 verschillende Sjeffies/kruiden worden gespaard: anijs, basilicum, bieslook, broccolikruid, citroenbasilicum, citroenmelisse, dille, gele mosterdkruid, kervel, komijn, krulpeterselie, paksoikruid, platte peterselie, preikruid, rode radijskruid, rucolakruid, selderij, tuinkers, uikruid en venkelkruid.

Na de start van actie is er informatie over het leven en de recepten van de Kruiden Sjeffies is te vinden op een speciale pagina op de website van PLUS Trommel: www.plustrommel.nl.