De organisatie hoopt weer op een groot aantal deelnemers!
De organisatie hoopt weer op een groot aantal deelnemers! Foto:

Doe mee met de 71ste lampionnenoptocht!

Hellevoetsluis - De 71ste lampionnenoptocht, die zal gaan plaatsvinden op 14 september, wordt ook dit jaar weer mogelijk gemaakt door hoofdsponsor De Europoort Industrie Diensten uit Stellendam en diverse kleine sponsoren.

Alle sponsoren staan op de vernieuwde site van de stichting Riet Ruijlof www.strr.nl. In alle categorieën hebben ze geen thema. Deelnemers hebben de vrije hand!

U komt op zaterdagavond 14 september vanaf 18.30 uur met een mooi versierde fiets, skelter, kar, wagen enz. naar de inschrijfwagen achter sporthal de Eendraght en u meldt dat u meerijdt of loopt. Van de inschrijver krijgt u een nummer. Dit nummer bindt u op uw creatie en …..dat is eigenlijk alles. Zorg wel dat er lampionnen aanwezig zijn op uw creatie. Het is namelijk niet voor niets een lampionnenoptocht.

Om dit alles mogelijk te maken hebben ze natuurlijk ook vrijwilligers nodig. Wie, o wie komt helpen op 14 september? Een paar taken die nog ingevuld moeten worden zijn bijvoorbeeld: jureren, inschrijven, folders rondbrengen, lampionnen verkopen en koffie schenken. Op maandag 2 september is er een informatieavond op o.b.s. De Kring aan Kasteelpad 4. Mocht u interesse hebben, meldt u dan aan via de site of bij Kees Hollebrandse 06- 23369121.
Natuurlijk zijn er ook dit jaar weer leuke prijzen te winnen bij de onderstaande categorieën:
1.Maak je eigen lampion
2. De Tuinenwedstrijd (De straten die worden bezocht zijn: Sportlaan, Koninginnelaan, Parnassialaan, Gentiaan, Helmstraat, Duindoornstraat (Ongeveer 21.00 uur rust en aansteken van de verlichting), Moriaanseweg-west, Smitsweg,Meeuwenlaan, Cornelis v. Kleiburgstraat, Hoonaartstraat, Rijksstraatweg, Moriaanseweg-oost, Sportlaan.)
3. Reclamewagens
4. Individueel
5 Kleine groepen (2t/m5 personen)
6. Grote groepen (6 of meer personen)
Dit jaar wordt de optocht luister bijgezet door: Muziekvereniging Sempre-Crescendo uit Hellevoetsluis, Drumfanfare Excelsior uit Delft, Show-Drumfanfare Duindorp uit Scheveningen, Marchingband Tamarco uit Leiderdorp en Showband '75 uit Leidschendam.

Natuurlijk zijn er weer mooie bekers te winnen in de categorieën: de tuinen, de reclamewagens, de grote groepen, de kleine groepen, de individuele deelnemers en de eigen gemaakte lampionnen. Dit jaar zal er een nieuwe wisselbeker zijn voor Grote Groepen, daar de beker driemaal achter elkaar is gewonnen door Boeren en Tuinders Voorne Putten.
Nu maar hopen dat zij toch weer gaan deelnemen om zo misschien weer de wisselbeker te winnen met een mooie creatie!