Stichting Sociëteit 'De Schakel' (soos)

De soos biedt ontspanning aan mensen met een verstandelijk of verstandelijk-lichamelijke beperking op de maandagavond van 19.30-21.30 uur in Buurtcentrum ''De Klinker'' aan het Bolwerk 48. De activiteiten aankomende periode:

02/09: Openingsavond met taart en vakantieverhalen
09/09: Quiz
16/09 Karaoke + introduce
23/09 Schilderen
28/09 Dagreis naar Vogelpark Avifauna (zaterdag). Doneer je emballagebon bij Jumbo Struytste Hoeck voor de dagreis.
30/09 Sjoelen

Nieuwsgierig geworden? Word lid of kom vrijblijvend kijken als jij uniek bent (verstandelijke of verstandelijk-lichamelijke beperking), 15 jaar of ouder en woonachtig in Hellevoetsluis of omgeving. Neem contact op met het secretariaat op 06-30109834 of mail naar societeitdeschakel@outlook.com. Nadere info: https://stichting-societeit-de-schakel-soos.jimdosite.com/ of www.facebook.com/stichtingsocieteitdeschakel

Vrijwilliger gezocht

Eén keer per maand organiseert het SBO in Hart van Hellevoet op maandagmiddag een Brasserie voor ouderen. Zij kunnen dan voor een klein bedrag een eenvoudig, lekker en gezond drie gangenmenu komen eten. Ontmoeting en gezelligheid staan hierbij centraal.

Het SBO is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die samen met andere vrijwilligers deze maaltijden wilt verzorgen .

Dit gaat u doen
· U helpt mee met de voorbereidingen
· U bepaalt samen met de andere vrijwilligers het menu
· U bereid samen met de andere vrijwilligers de maaltijden voor gemiddeld 20 ouderen
· U gaat in gesprek met ouderen en heeft aandacht voor hen

Dit is wie u bent
· Oprecht geïnteresseerd in ouderen
· Communicatief- en sociaalvaardig
· Inlevend en respectvol

Dit kan u van het SBO verwachten
· Begeleiding en ondersteuning
· Onkosten- en reiskostenvergoeding
· WA- en ongevallenverzekering
· Een gezellige sfeer

Heeft u interesse? Neem dan op werkdagen tussen 09:00 – 13:00 uur telefonisch contact op met Gaby Ritmeester via 322273 of mail naar algemeen@sbohellevoetsluis.com

Dieren4u zoekt vrijwilligers en centralisten

Regio - Dierenambulance Dieren4u is actief op Voorne-Putten en dringend op zoek naar nieuwe chauffeurs, bijrijders en centralisten.

Het werken bij Dieren4u is heel afwisselend; op het ene moment breng je een weggelopen hond thuis, maar sta je op het andere moment zwanen uit het water te halen, omdat er een olie lekkage is geweest in het havengebied. Verder komen er veel meldingen over gewonde vogels binnen, die vervoerd moeten worden naar een gespecialiseerde opvang.
Natuurlijk moeten al deze meldingen worden aangenomen en worden uitgezet bij de dierenambulances, hier zorgen onze centralisten voor die ook extra hulp kunnen gebruiken.

Belangrijk is dat je minimaal 8 uur per week de tijd hebt om vrijwilligerswerk te doen, je niet bang bent voor dieren en in teamverband kan werken. Meer weten of direct solliciteren? www.werkenbijdieren4u.nl

Uitstapje naar Brielle

Op maandag 16 september maken de deelnemers van de Mantelzorgsalon een uitstapje naar Brielle. Op het programma staat een wandeling over de Brielse stadswallen.

Ze starten de wandeling van ruim een uur om uiterlijk 13.15 uur bij het beeld van Wilhelmina tegenover het Stadhuis op de Markt en maken van daaruit een wandeling over de stadswallen en de oude straatjes. De wandeling wordt ook afgesloten op de Markt. Daarna bezoeken ze aansluitend om 14.45 uur restaurant "Chez André" aan de Turfkade voor koffie met gebak.

Iedereen komt met eigen vervoer naar Brielle. Parkeren kan bij de parkeerplaatsen van de Jumbo of bij de Action (voormalige AH). Voor deze activiteit kunt u zich aanmelden van 28-8-2019 t/m 6- 9-2019, d.m.v. een E-mail of een telefoontje, tel. 0181- 322273 of e-mail: mantelzorg@sbohellevoetsluis.com

Mantelzorgers hebben met hun Mantelzorgpas gratis toegang. Ex-mantelzorgers en introducees betalen een kleine bijdrage.