In het Alzheimer Café van 2 september as. komt Dick Ottevanger van het Stadsmuseum alles vertellen over
In het Alzheimer Café van 2 september as. komt Dick Ottevanger van het Stadsmuseum alles vertellen over "Kijkje Alz… in de vesting" Foto:

Alzheimer Café

Een aantal Hellevoetse musea heeft het programma "Kijkje Alz… in de vesting" opgezet. In het Alzheimer Café van 2 september aanstaande komt Dick Ottevanger van het Stadsmuseum alles vertellen over dit speciale programma voor mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorger.

Uiteraard is er na afloop van zijn presentatie volop gelegenheid om zelf vragen te stellen, en ervaringen uit te wisselen.

Het Alzheimer Café is vanaf 19:00 uur geopend. Aanvang programma 19:30 uur.

U vindt het Alzheimer Café in de zaal van Hart van Hellevoet aan De Eik 68 in Hellevoetsluis, te herkennen aan de vlag van Alzheimer Nederland. Toegang en deelname is gratis.

Buurtkamer Ons Midden

Op woensdag 4 september kunt u weer aanschuiven bij Buurtkamer Ons Midden (Bremstraat 3) voor het maandelijkse buurtdiner. Dit keer sluiten er ook een aantal commissieleden aan om met u in gesprek te gaan over de wijk en de Buurtkamer.

Om 18.00 uur bent u van harte welkom om te genieten van een lekkere en gezonde maaltijd. Dit keer hebben ze een Frans thema; linzensoep, drie soorten quiche met Franse salade en het toetje is nog een verrassing. Dit alles voor slechts € 7,-per persoon inclusief drinken.

Wilt u gezellig mee eten? Geef u dan op voor zondag 1 september door te mailen naar buurtkameronsmidden@gmail.com of te bellen naar 06-34265511.

Wil Sliep exposeert in gemeentehuis

Tot en met vrijdag 27 september exposeert schilderes Wil Sliep in het gemeentehuis van Hellevoetsluis. Ze toont diverse schilderijen die variëren van landschappen tot portretschilderingen. Alle schilderijen zijn met veel enthousiasme gemaakt.

Expositie bekijken?

U kunt de expositie bekijken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in de centrale hal. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Healthy dancing

Iedere maandagmiddag van 14 - 16 uur Healthy dancing bij Ri-Jo. Niemand hoeft aan de zijlijn te staan!

Ze bieden danslessen aan voor mensen met of zonder beperking. Het bewegingsprogramma biedt iedereen de mogelijkheid om zich gezonder en fitter te voelen.

Dans gaat niet alleen om het mooie plaatje, dans zorgt voor soepele spieren en gewrichten, kracht, coördinatie, balans en verbinding. Iedereen is anders en iedereen ervaart dans anders.

De ervaring leert dat dansen in een groep drempelverlagend werkt om regelmatiger te bewegen. Door middel van dans, muziek en verbeeldingskracht wordt er aan balans, flexibiliteit, kracht, coördinatie en houding gewerkt.

De veel voorkomende symptomen bij mensen met een bewegingsbeperking zijn pijn, stijfheid ontstekingen en vermoeidheid. Hier wordt aandacht aan gegeven tijdens de lessen. Zo kun je je eigen kracht en mogelijkheden (her)ontdekken. Door op een verantwoorde manier grenzen op te zoeken – en niet te overschrijden – en de inspanningen aan te passen aan de mate van je beperking, beweeg je gelijkmatig en hoeven je gewrichten geen grote schokken op te vangen, net zoals bij zwemmen.

Bovendien is bewegen op muziek een welkome aanvulling op alles wat al moet, omdat het leuk is!

Locatie: Ri-Jo, Kanaalweg Oostzijde 134, 3224 AD Hellevoetsluis. Wanneer: iedere 1e maandag van de maand, dus maandag 2 september 2019, van 14 - 16 uur. Kosten: € 7,50 incl. dans, drankje en veel gezelligheid.

Buurtcentrum "De Kooistee"

Elke 1e donderdag van de maand (5 september) wordt er door het Fijn Je Te Zien team van 10.00 uur tot 12.00 uur het Fijn je te zien terras gehouden. U kunt onder meer terecht voor vragen inzake de WMO, hulp gevraagd en kunt u tijdschriften ruilen of andere zaken. Meer informatie bij Nel de Wolf: tel: 0181-316633 / nvdlin1@gmail.com

De stichting Help Parkinson out of the World biedt Iedere maandagmiddag van 14 - 16 uur Healthy dancing aan bij Ri-Jo.