Wraak

Dat ik dol ben op de zomer konden jullie pas lezen. De open keukendeuren waar verrukkelijke etensgeuren door naar buiten kringelen, dragen bij aan mijn campinggevoel. Zeker wanneer ik mee kan helpen met afwassen. Juist bij de afwas heb je de beste gesprekken. Dat is goed voor de saamhorigheid. Net als lasagne eten. Als ik daar aan denk, loopt het water me gelijk weer in de bek. Ondanks het gezellige campinggevoel hou ik niet van vakantie. Pas weer waren er activiteiten bij mijn vriend die haaks staan op wat ik fijn vind. En het begon zo leuk.

Hun kamer staat vol met plastic dozen. Ik spring erin, draai een rondje en plof neer. Het past purrrfect. Daarna stap ik over naar de felgroene die ernaast staat. Geweldig, die ligt ook al zo lekker. Ik probeer ze allemaal uit; de rode, de gele en de blauwe en ik kan niet anders miauwen dan dat het een tof spelletje is. Het wordt nog leuker als mijn vrienden allerlei spullen in de boxen stoppen. Langzaam worden ze gevuld met zwemspullen, t-shirts en korte broeken, regenjassen en kaplaarzen, speelgoed en keukengerei. De ruimte om te liggen krimpt net zo snel als zij dingen aandragen. Het is een sport om een plek te bemachtigen. Opeens zit alles vol. Ik kijk om me heen en zie nergens meer een lege box. Zouden ze op vakantie gaan? Maar ze hebben ze me niet weggejaagd zoals eerdere jaren wel het geval was. Dan werd ieder hoekje en gaatje geïnspecteerd voor het hermetisch werd afgesloten. Nu mag ik meehelpen met inpakken. Zou ik mee mogen op reis?

Terwijl ik fantaseer over alles wat we samen gaan doen, verdwijnen de boxen één voor één in een karretje. Net als de auto wordt deze tot de nok toe volgepropt. Tot slot wordt er een dik, stevig zeil over gespannen. Ik zet mijn nagels erin maar er is geen doorkomen aan. Het lukt ook niet om mijn poot eronder te krijgen. Hoe moet ik mee als er zelfs op de achterbank nauwelijks plek is? Pas als ik extra veel word geknuffeld, valt het brokje. Wedden dat ze in het geniep vertrekken?! Zonder mij! Razendsnel ga ik over op plan B. Mijn wraak zal zoet zijn.

In het donker wordt er met man en macht gezocht. Naar een rood witte kater met een manke achterpoot. Terwijl de vertrektijd weg tikt, speuren ze met zaklampen onder de auto, tussen de bagage, in het karretje. Ieder denkbaar plekje wordt minutieus bekeken. Geen spoor van mij. Want ik zit verstopt en lach in mijn poten. Ik laat niet zomaar met me sollen.
Sjakie