De vraag naar plantaardige producten zal verder toenemen
De vraag naar plantaardige producten zal verder toenemen Foto:

Nederlanders denken steeds groener

Bijna de helft van de Nederlanders zegt dat ze graag minder vlees willen gebruiken bij het avondeten . Daarom heeft Naturli' Foods nu 100% plantaardig gehakt voor de Nederlandse consumenten wat bij Albert Heijn-winkels in de schappen ligt.

Plantaardig gehakt is een hit in de 10 landen waar het al is geïntroduceerd. Het 100% plantaardige gehakt is wereldwijd de eerste in zijn soort: vers gehakt, dat in het koelvak naast rundergehakt en varkensgehakt ligt en dat deze gehaktsoorten 1 op 1 kan vervangen.

Vleesconsumptie is de grootste oorzaak van vier van de meest ernstige milieuproblemen in de wereld: waterverbruik, waterverontreiniging, ontbossing en het uitsterven van dier- en plantensoorten.In Nederland vindt deze jaren, evenals in andere Europese landen, een voedselrevolutie plaats onder grote delen van de bevolking.Ongeveer 119.000 Nederlanders zijn veganist, volgens de Nederlandse vereniging voor Veganisme (ca. 0,7% van de Nederlanders), en het aantal neemt sterk toe. Ca. 5% van de Nederlanders is vegetariër.

Het ledental van de Nederlandse vereniging voor Veganisme is sterk gestegen: In 2013 had de vereniging 1000 leden, tegenwoordig 3155 leden.Daar komt het aantal flexitariërs nog bij, dat geschat wordt op 750.000. 55% van de Nederlandse consumenten geeft aan dat ze 2 à 3 dagen per week geen vlees eten.

Debby van Velzen, communicatiemedewerker bij de Nederlandse Vereniging voor Veganisme: "Ik verwacht dat de vraag naar plantaardige producten steeds verder toe zal nemen. Als vereniging zien we dat veganisme een enorme groei doormaakt en meer dan alleen een trend is. Steeds meer mensen zien af van diergebruik. Producten als deze maken het voor mensen nog makkelijker om te kiezen voor een plantaardige maaltijd na bijvoorbeeld een drukke werkdag."