Piet en Piet zijn in het zonnetje gezet voor hun jarenlange inzet voor de vereniging (foto Ilse van den Berg)
Piet en Piet zijn in het zonnetje gezet voor hun jarenlange inzet voor de vereniging (foto Ilse van den Berg) Foto: Ilse van den Berg

Sempre Cresendo trots op twee nieuwe ereleden

Afgelopen zaterdag zijn tijdens de nieuwjaarsreceptie van muziekvereniging Sempre Crescendo twee leden tot erelid benoemd.

Piet Huisman is lid van Sempre Crescendo sinds 1 juli 1971. Hij groeide op in echt Sempre-gezin, waar veel vrijwilligerswerk voor de vereniging gedaan werd. Naast dat hij al jaren een trouwe muzikant is in het orkest op de bes bas, heeft hij ook meer dan 30 jaar gespeeld in de blaaskapel van de vereniging, 'de Helletrotters'. Bij alle financiƫle acties heeft hij zich extra ingezet om geld te verzamelen voor de vereniging. Iedere zaterdagochtend gaat hij al jaren met een aantal leden op stap om oud papier op te halen om de kas van de vereniging te spekken. Piet is verschillende jaren bestuurslid geweest. Naast de functies van secretaris en vice-voorzitter heeft hij onder andere de eerste Taptoe Hellevoetsluis in 2012 mede-georganiseerd.

Piet den Tuinder is lid van Sempre Crescendo sinds 1 januari 1983. Vanaf het begin speelt hij op de grote trom bij de drumband. Hij is ook een aantal jaar de tambour-maƮtre geweest van de club. Piet werd geroemd als een van de initiatiefnemers van de oud papier actie van Sempre Crescendo, begin jaren tachtig. Met zijn inzet voor deze actie heeft de drumband halverwege de tachtiger jaren een compleet nieuw instrumentarium kunnen aanschaffen. Vanaf de oprichting van de barcommissie van de vereniging verzorgd hij de bevoorrading van de bar en heeft aardig wat bardiensten op zijn naam staan. Sinds dat het verenigingsgebouw in eigendom is gekomen van Sempre Crescendo is hij ook bij alle verbouwingen nauw betrokken en werkzaam geweest.

Piet is ook een aantal jaar de vaste buschauffeur geweest van de vereniging bij optredens buiten Hellevoetsluis. Ook hij vervoert al menige jaren het instrumentarium van de vereniging en voert de nodige reparaties uit aan dat instrumentarium en de inventaris van de muziekvereniging. Al meer dan tien jaar is hij de beheerder van het verenigingsgebouw en heeft hij die jaren, samen met zijn vrouw Gerrie, zorg gedragen voor de schoonmaak daarvan. Als beheerder en algemeen bestuurslid heeft hij ook een aantal in het bestuur gezeten.

Naast de gesproken woorden, mochten beide heren een oorkonde en cadeaus in ontvangst nemen. Beide Piet-en hebben een persoonlijke karakteristieke tekening mogen ontvangen uit de handen van de huiscartoonist, Luuk van Hulst. Omdat ze beide beroepschauffeur zijn en verzamelaar van schaalmodellen van vrachtauto's, heeft de vereniging twee Volvo bakwagens laten ontwerpen door Heleen Groeneweg, in de stijl en met het logo van Sempre Crescendo. Beide heren waren duidelijk verheugd met de persoonlijke cadeaus en de waardering.

voor hun jarenlange belangeloze inzet voor muziekvereniging Sempre Crescendo.

De ontvangst van het erelidmaatschap betekent voor beiden niet dat ze nu stil gaan zitten. Piet den Tuinder heeft afgelopen maandag het verenigingsgebouw 'de Kern' opgeruimd en startklaar gemaakt voor de repetities van de diverse onderdelen in 2019. En Piet Huisman stapt aanstaande zaterdagochtend, zoals gewoonlijk, weer vroeg de auto in om het oud papier op te halen.