Het assortiment is beschikbaar voor alle mensen die lid zijn van de bibliotheek
Het assortiment is beschikbaar voor alle mensen die lid zijn van de bibliotheek Foto:

Uitleenpost Christinaplaats en Boek aan huis

Als je lid bent van de bibliotheek kun je aan de Opzoomerlaan naar hartenlust boeken uitzoeken. Voor de mensen die (tijdelijk) niet in staat zijn om naar de bibliotheek te komen bestaat de service boek aan huis. Ook is er een uitleenpost gevestigd in de Cruysenhoek aan de Christinaplaats.

Al 35 jaar
Daar praten we met de vrijwilligers op een gezellige dinsdagmiddag. "Deze uitleenpost is als laatste overgebleven van de 8 uitleenposten die ooit in Hellevoetsluis bestonden", vertelt Dik Stolk. Zij helpt al ruim 35 jaar de boeken te selecteren, uitlenen en administreren.

"Wij hebben hier zo'n 400 titels, waarvan 200 met grote letters", geeft ze aan, terwijl een van de klanten met een presentje komt binnenlopen voor de drie vrijwilligsters.

Sociaal aspect
Het betreft hier veel meer dan een uitleenpost, blijkt wel, want de dames informeren direct naar het wel en wee van de klant, inclusief dat van zijn buren. "Ik ben blij dat jullie dit al zo lang vrijwillig voor ons doen" is zijn reactie, "de grote bieb is veel te ver weg voor mij".

Voor iedereen uit de wijk
Voor de geïnteresseerde lezer: de uitleenpost is dan wel gevestigd in de Cruysenhoek, het assortiment is beschikbaar voor alle mensen die lid zijn van de bibliotheek. Dus zeker mensen uit de wijk zijn van harte welkom. De dames zijn allen goed belezen en kunnen ook adviezen geven bij het maken van een keuze voor een passend leesboek. De uitleenpost is iedere dinsdag van 13.00 – 15.00 uur open, maar nu gesloten tot 8 januari 2019.

Vrijwilligers komen bij u thuis langs
Mensen die aan huis gebonden zijn door ouderdom of handicap kunnen zich aanmelden voor Boek aan huis. Deze service wordt verzorgd door een aantal vrijwilligers. De vrijwilligers vinden het jammer dat er weinig mensen gebruikmaken van boek aan huis en denken dat dit komt door het onvoldoende bekend zijn van deze mogelijkheid. Iedere klant krijgt een vaste vrijwilliger, die men op een afgesproken tijdstip thuis kan verwachten met een stapeltje nieuwe boeken. Het enige dat men hier voor nodig heeft is een normaal abonnement op de bibliotheek. U kunt zich bij de bibliotheek in Hellevoetsluis telefonisch aanmelden voor Boek aan huis.
Bent u nog geen lid van de bibliotheek, dan moet u zich eerst als lid aanmelden. Als lid kunt u zich ook via internet aanmelden voor deze service: https://www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl/formulieren/aanmelding-bibliotheek-aan-huis.html. De bibliotheek is te bereiken op telefoonnummer 0181 – 315111, of e-mail info@bzhd.nl