Afbeelding

Nieuwe Goereese bruggen weer volledig in gebruik

Verkeer 22 keer gelezen

Vanaf vrijdag 8 februari zijn de Goereese bruggen weer volledig in gebruik. De weggebruikers kunnen weer alle rijstroken benutten. Het groot onderhoud aan de Goereese sluis en bruggen is nu grotendeels afgerond.

De westelijke beweegbare brugdelen zijn begin 2013 ingehangen. Daarna zijn alle systemen uitvoerig getest. Dinsdag- op woensdagnacht 5/6 februari is de verkeerssituatie weer omgezet, zodat alle rijstroken weer open zijn. Woensdag heeft de laatste integrale test met succes plaatsgevonden. Al eerder waren de oostelijke brugdelen vervangen. De samenwerking tussen de aannemers Spie (onderhoud en herstel) en Vialis (bedieningssystemen) is goed verlopen. Donderdag 7 februari hebben tijdens een stremming van de N57 de laatste test- en montagewerkzaamheden plaatsgevonden. Het wegverkeer rijdt nu weer ‘normaal’ in beide richtingen over de nieuwe bruggen. De situatie voor het vaarwegverkeer is behoorlijk verbeterd, doordat de nieuwe bruggen een grotere windbelasting kunnen verdragen. In februari zullen nog restwerkzaamheden plaatsvinden. Deze hebben geen hinder of stremming van verkeer en scheepvaart tot gevolg. Later in 2013 zullen ter afsluiting van het groot onderhoud nog werkzaamheden aan de naastgelegen ophaalbrug worden uitgevoerd.

Meer informatie over de afsluiting is te verkrijgen via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 (ma t/m zo van 06.00 uur tot 22.30 uur) of via de websites www.vanAnaarBeter.nl en www.rijkswaterstaat.nl/goereesesluis.

Uit de krant