Afbeelding
Afb. Rijkswaterstaat

Werkzaamheden Beneluxtunnel (A4)

Verkeer 706 keer gelezen

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 13 mei 21.00 uur tot maandag 16 mei 05.00 uur werkzaamheden uit in de Beneluxtunnel op de A4 richting Bergen op Zoom. Tijdens de werkzaamheden is de linker tunnelbuis afgesloten. Houd rekening met extra reistijd tot 30 minuten. 

Afsluitingen
Tijdens de weekendafsluiting is de linker tunnelbuis (B) van de Beneluxtunnel richting Bergen op Zoom voor alle verkeer afgesloten. 

Het kan altijd voorkomen dat de werkzaamheden door slecht weer niet door kunnen gaan. In dit geval is het weekend erop als reserveweekend gepland van vrijdag 20 mei 21.00 uur tot maandag 23 mei 05.00 uur.

Omleidingen
Tijdens de werkzaamheden is de rechter tunnelbuis (A) richting Bergen op Zoom en afrit Vlaardingen-Oost wel geopend. Het verkeer kan gebruik maken van de rechter tunnelbuis.

Werkzaamheden 
Boven de in- en uitrit van de tunnel bevinden zich stempelbuizen (dwarssteunen) die zijn voorzien van hitte werende bekleding. Deze hitte werende bekleding is op het einde van haar levensduur en moet worden vervangen. Ter voorbereiding op bovengenoemde werkzaamheden, vinden er in het weekend van 13 tot 16 mei voorbereidingswerkzaamheden plaats.

Na de werkzaamheden
Vanaf maandag 16 mei 05.00 uur kan autoverkeer weer door beide buizen van de Beneluxtunnel richting Bergen op Zoom rijden.

Let op: voor vrachtverkeer is het ook na de werkzaamheden niet toegestaan om door de linker tunnelbuis van de Beneluxtunnel te rijden. Vrachtverkeer kan gebruikmaken van de rechter tunnelbuis. Dit duurt tot en met 20 januari 2023.

Uit de krant

Uit de krant