Afbeelding

Verkeersdrukte door paasweekend

Verkeer 280 keer gelezen

De ANWB verwacht aanstaande donderdag 14 april een drukke avondspits. Dit komt door een combinatie van het gebruikelijke woon-werkverkeer en veel recreatieverkeer. Voor veel Nederlanders begint het lange paasweekend. De ANWB voorspelt op tweede paasdag veel files door terugkerende toeristen en dagjesmensen.

De meeste vertraging is donderdagmiddag op de A1 Amsterdam-Apeldoorn en op de A2 tussen Utrecht en Eindhoven. Ook op de A12 Utrecht-Duitse grens in beide richtingen en op de A50 tussen Apeldoorn en Eindhoven zal de paasdrukte duidelijk merkbaar zijn.
Grote publiekstrekkers tijdens het paasweekend zijn de Keukenhof in Lisse, Paaspop in Schijndel, de Designer Outlet in Roermond en de paasraces op het circuit in Zandvoort. Ook bij attractieparken en dierentuinen kunnen files ontstaan.

Tweede paasdag zijn er naast veel dagjesmensen ook veel terugkerende (buitenlandse) vakantiegangers op de weg. Daardoor ontstaan vanaf het middaguur files in het midden en zuiden van het land. Automobilisten die tijdens het paasweekend vanuit Antwerpen naar Nederland rijden moeten rekening houden met een omleiding. De Kennedytunnel is tot maandagochtend dicht door werkzaamheden.

Files in het buitenland
In België wordt het vrijdag druk op de ringwegen van Antwerpen en Brussel. Zaterdag staat er file op de E40 naar de kust. In Zuid-Duitsland is het op Goede Vrijdag erg druk. De meeste vertraging is er op de A7 Ulm-Füssen, A8 München-Salzburg en de A9 Neurenberg-München.
In Oostenrijk en Zwitserland is de grootste uittocht van vakantiegangers al op donderdag. Knelpunten zijn de A10/A11 bij de Tauern- en Karawankentunnel en de B179 tussen Füssen en Nassereith. In Zwitserland is de St. Gotthardtunnel (A2) het grootste knelpunt, met wachttijden tot twee uur.

In Frankrijk staan vrijdag en zaterdag files op de snelwegen vanuit Parijs naar het westen en zuiden. De grootste filekans is op de A7/A9 Lyon-Orange-Narbonne en A11 Parijs-Le Mans.
De Nederlandse verkeersinformatie is te volgen via @ANWBVerkeer. Volg de buitenlandse verkeersinformatie via @ANWBeuropa of kijk op www.anwb.nl/verkeer/buitenland.

Uit de krant