Afbeelding

Start renovatie A15 Suurhoffbrug

Verkeer 360 keer gelezen

 Van vrijdagavond 25 juni 21.00 uur tot maandagochtend 28 juni 2021 05.00 uur is de A15 Suurhoffbrug in beide richtingen volledig afgesloten voor autoverkeer. Tijdens de afsluiting wordt de oude Suurhoffbrug voorbereid voor een grootschalige renovatie en wordt de nieuwe, tijdelijke brug aangesloten op de rijstroken van de A15.

Tijdens de weekendafsluiting moet autoverkeer in beide richtingen rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 tot 30 minuten. Gele borden leiden het verkeer om via de N218, N57 en N496. Fietsers ondervinden geen hinder van de afsluiting, zij kunnen gebruik blijven maken van het fietspad over de nieuwe Suurhoffbrug.

Vanaf maandag 28 juni: gewijzigde situatie en hinder richting Maasvlakte
Vanaf maandag 28 juni 05.00 uur rijdt het verkeer richting Rotterdam volledig over de nieuwe Suurhoffbrug. De oude brug wordt dan gerenoveerd. Tot vrijdag 20 augustus is er daarom slechts één rijstrook beschikbaar voor verkeer richting Maasvlakte en Oostvoorne. Rijkswaterstaat verwacht hierbij oponthoud dat tijdens de ochtendspits kan oplopen tot 30 minuten.

Drie weekenden afsluiting richting Maasvlakte
Eind juli is de Suurhoffbrug eerst 2 nachten gedurende enkele uren afgesloten voor autoverkeer richting Maasvlakte/Oostvoorne. Vervolgens is de Suurhoffbrug in augustus en september 3 weekenden afgesloten voor autoverkeer richting Maasvlakte/Oostvoorne van vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur:

-          van vrijdagavond 6 tot maandagochtend 9 augustus

-          van vrijdagavond 20 tot maandagochtend 23 augustus

-          van vrijdagavond 24 tot maandagochtend 27 september

Het reguliere autoverkeer richting Maasvlakte/Oostvoorne wordt in deze weekenden omgeleid via de N57, N218 en N496. Eind september is de renovatie afgerond en is er – naast beperkte hinder bij toekomstige inspecties en onderhoud – geen verkeershinder meer.

Uit de krant