Afbeelding
Foto: stock

Nachtelijke afsluiting A15 bij Rozenburg

Verkeer 789 keer gelezen

Regio - Rijkswaterstaat voert in de nacht van 8 op 9 november en van 22 op 23 november werkzaamheden uit op de A15 tussen de Thomassentunnel en de Trentweg bij Rozenburg.

Voor de werkzaamheden sluit men tussen de Trentweg en de Thomassentunnel bij Rozenburg steeds één rijrichting van de A15 af:

  • Van vrijdag 8 november 21.00 uur tot zaterdag 9 november 9.00 uur is de A15 richting Rotterdam afgesloten. Weggebruikers worden omgeleid via de Calandbrug en de Droespolderweg.
  • Van vrijdag 22 november 21.00 uur tot zaterdag 23 november 09.00 uur is de A15 richting Europoort afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Droespolderweg en de Calandbrug.

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 5 minuten (bij brugopening langer). Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan.

Tijdens de afsluiting in de nacht van 22 op 23 november is oprit 13 (Rozenburg/Merseyweg) naar de A15 richting Rotterdam afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Droespolderweg en oprit 14 bij de Trentweg.

70 km per uur in de bocht bij Rozenburg op A15
Rijkswaterstaat legt de komende jaren een nieuw knooppunt aan bij Rozenburg als onderdeel van de Blankenburgverbinding. In november verschuiven ze hiervoor de rijbanen van de snelweg naar de middenberm. De nachtelijke afsluitingen zijn nodig om dit te realiseren.

Door de verschuiving van de rijbanen kan het verkeer op de A15 op drie rijstroken blijven rijden als ze naast de snelweg de fly-overs voor knooppunt Rozenburg bouwen. Deze rijstroken zijn wel deels versmald. Daarnaast vervalt (in een later stadium) ook de vluchtstrook.

Op de snelweg is in de bocht bij Rozenburg de snelheid verlaagd naar 70 km per uur. Omdat het een 'krappe bocht' is en vanwege het zicht, gold er in deze bocht al een adviessnelheid van 80 km per uur, deze is nu vanwege de werkzaamheden, de versmalde rijstroken en de verkeersveiligheid verlaagd naar 70 km per uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant