Bram Scheringa wil tegen DVV '09 eerst resultaat zien, pas juichen als de beer geschoten is. Foto: Anastasia Schnoks
Bram Scheringa wil tegen DVV '09 eerst resultaat zien, pas juichen als de beer geschoten is. Foto: Anastasia Schnoks Foto: Anastasia Schnoks

Bram Scheringa verkiest soberheid boven euforie

Sport 425 keer gelezen

Hellevoetsluis - FC Vlotbrug kan zaterdag in Dirksland tegen DVV '09 de titel in de vierde klasse H behalen. Bram Scheringa verwacht niets anders dan dat zijn team kampioen zal worden, maar past tegen DVV '09 enige bescheidenheid in.

Door Dan Rolandus

"De nederlaag tegen Zwartewaal na twintig achtereenvolgende overwinningen kwam wel even binnen, hadden we zeker niet verwacht", wijst Bram Scheringa op de feestelijke voorbereidingen, die voor de kampioenswedstrijd een week later tegen NTVV in eigen huis al getroffen waren. Dat verhaal werd in Zwartewaal op brute wijze verstoord. De equipe van trainer Ronald Brons en assistent-trainer Piet van Holst hoopt de klus nu te klaren op verplaatsing bij DVV. "Kijk, kampioen worden we zeker, maar laten we de wedstrijd maar eens met enige soberheid beginnen door te doen wat we moeten doen", gaat de centrumverdediger van de geelhemden verder. "Zetten we een resultaat neer, dan mag wat mij betreft de euforie losbarsten."

Basis
Bram Scheringa heeft dit seizoen lange tijd op de bank gezeten, moest het eerst onder Tom Larssen en vervolgens onder het duo Brons/Van Holst voornamelijk doen met invalbeurten. Pas toen Noël Bravenboer vanwege de Marathon van Rotterdam en een blessure wegviel mocht Bram Scheringa als centrumverdediger opdraven. Welnu, de geboren Hellevoeter vulde het centrum tot grote vreugde van de technische staf meer dan verdienstelijk in, ontpopte zich zelfs als de uitblinker. "Het is natuurlijk prettig als je rondom jouw persoontje positieve reacties krijgt te horen, ook goed voor het vertrouwen. Ik heb dit seizoen gewoon een periode helemaal niet in het eerste team gespeeld. De ploeg draaide goed, kende weinig blessures en schorsingen, dus was er weinig reden om het elftal te veranderen. Aan de andere kant heb ik behalve dit seizoen zo'n tien jaar in het eerste elftal gespeeld. Nu moest ik het doen met wat invalbeurten totdat Noël (Bravenboer, DR) geblesseerd raakte. En ik moet zeggen dat het best weer lekker gaat. Ik wil deze vorm graag doortrekken naar volgend seizoen, want weer een jaar op de bank zie ik eerlijk gezegd niet zo zitten."

Meubilair
De 28-jarige Bram Scheringa behoort als oudst selectiespeler samen met Clint van de Veerdonk en Siméon Seghers tot het meubilair van FC Vlotbrug. "Ik ben bezig aan mijn tiende of elfde seizoen", sluit de vader van een (bijna) tweejarig dochtertje, die met zijn gezinnetje in Rotterdam-Pendrecht woont, af. "Ik ben een echte Hellevoeter, geboren in De Kooistee. Mijn vader was scheidsrechter bij FC Vlotbrug en mijn broers Sander en Frank speelden ook in de jeugd. De vriendschap met mijn vrienden, en voetballenden vrienden geeft voor mij een binding met de club. Clint van de Veerdonk, Bart Bergwerf, Gijs Vermeer en Iwan Gomes wonen ook in Rotterdam-Zuid, dus als het uitkomt carpoolen we in een halfuurtje tijd naar Hellevoetsluis. Ik zie het echt niet zitten om bij een club uit 'Zuid' te voetballen." De medeoprichter van een technisch, arbeidsbemiddelingsbureau (360talent.nl) in Rotterdam maakte als voetballer met promoties (2008/'09, 2011/'12) en degradaties (2009/'10 en 2016/'17) lief en leed mee op het sportpark De Kooistee. "Ik heb al meerdere jaren in de derde klasse gespeeld. Het huidige elftal scheelt niet eens zoveel van de periode dat we in de derde klasse speelden. Twintig procent is kwalitatieve versterking en de overige tachtig procent is drie jaar ouder geworden, heeft ervaring en is vooral mentaal een stuk sterker geworden. Ik denk dat we met dit elftal bovenin de derde klasse kunnen spelen. We moeten zaterdag dan wel kampioen worden. Nee, we gaan niet voor een gelijkspel, maar zoals altijd voor de overwinning."

Uit de krant