Afbeelding

Spijkenisse speelt duel minder in competitie

Sport 48 keer gelezen

Nissewaard – Spijkenisse krijgt deze competitie in de Hoofdklasse A te maken met een extra vrije ronde. Dit is het gevolg van een uitspraak van de rechter, vanmorgen, die ervoor zorgde dat Sir Winston/Haaglandia niet meer op het complex mag komen van de gemeente Rijswijk.

De gemeente en de voetbalclub onder de rook van Den Haag hadden een geschil over een huurachterstand van € 78.000,00, waarna de gemeente had aangegeven dat de vereniging niet meer van het complex gebruik mocht maken. De club bleef zitten en haalde zelf alle doelen weg. Ook toen de club niet wegging vroeg de gemeente de hulp van de rechter in tijdens een kort geding.

Faillissement
De Hoofdklasser heeft inmiddels aangegeven niet in beroep te gaan tegen de uitspraak. Dit houdt in dat in de Hoofdklasse A een gat ontstaat, dat nu de competitie al is gestart, niet meer zal worden opgevuld. Spijkenisse, dat in dezelfde competitie uitkomt heeft daardoor op 10 december in de laatste competitieronde voor de winterstop een extra vrije dag. Ook de laatste competitieronde op 13 mei 2017 is een vrije dag voor VV Spijkenisse.

Uit de krant