Gedeelde vijfde plaats voor FC Vlotbrug
Gedeelde vijfde plaats voor FC Vlotbrug

FC Vlotbrug verrast zichzelf met zege bij Victoria '04

Sport 38 keer gelezen

Vlaardingen- FC Vlotbrug heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen door met een 1-2 (1-1) overwinning in Vlaardingen een moeilijke klip te omzeilen tegen Victoria '04.

De club uit Hellevoetsluis-Oost is opgeklommen naar de gedeelde vijfde plaats in de derde klasse D. 'Ik had Victoria hoog ingeschat, maar wij waren in de eerste helft twee klassen beter', verklaarde trainer Tom Larssen verrast te zijn. 'Maar in de score hebben we dat niet kunnen uitdrukken, want met 1-1 (doelpunt Clint van de Veerdonk, DR) bij rust weten we dat de tweede helft bij ons gewoonlijk minder wordt. De start was ook niet goed, maar waren daarna toch weer iets beter.' De FC kwam dan ook verdiend met 1-2 voor door wederom Clint van de Veerdonk, die een uitgebalanceerde aanval via uitblinker Bart Bergwerf en een dito voorzet van Sjors Allersma binnen tikte: 1-2. 'Daarna hebben we een keer geluk gehad met een bal op de lat en Nino Noordijk pakte ook nog een mooie bal, maar het kwartje viel nu eens onze kant uit.' FC Vlotbrug gaat met de opsteker bij Victoria aanstaande zaterdag met vertrouwen naar de Rijksstraatweg voor de derbyontmoeting tegen de kersverse periodekampioen Nieuwenhoorn. 'Nieuwenhoorn is als de toekomstige kampioen de grote favoriet, maar wel een ploeg waar tegen wij ook mee kunnen voetballen. Ik verwacht ook dat het een mooie wedstrijd zal worden.'

FC Vlotbrug: Nino Noordijk; Bart Bergwerf, Bram Scheringa (70. Jordy Hendriks), Mitchell de Zeeuw (75. Noel Bravenboer), Rafotski Godoy; Sjors Allersma, Nick Buijs, Siméon Seghers, Gijs Vermeer; Clint van de Veerdonk, Evan Gomes Soares (65. Shenomar Pers).

Uit de krant