Afbeelding

Robert Felling ziet HC Voorne in subtop eindigen

Sport 522 keer gelezen

Hellevoetsluis- De hockeyers van HC Voorne kennen een uitstekende seizoenstart. De formatie van coach Michel Wijnbelt bond na Asvion (5-1), Goirle (1-5) met doelpunten van Ian van den Dool, Jimmy Keemink, Stijn Verburg, Robert Felling, Dyon van den Berg en Ritchie Keemink nu ook Westland met 6-5 (3-3) aan de zegekar.

Dan Rolandus

De HC verloor slechts van Pijnacker (8-2) zodat de Hellevoeters met 9 punten uit vier wedstrijden op één punt achter DSHC, Rijswijk, Barendrecht en Ommoord de vijfde plaats bezetten in de tweede klasse B. Ritchie Keemink ontpopte zich vier minuten voor tijd als matchwinnaar door zijn ploeg met een gericht schot naar de derde seizoenzege te leiden. 'We stonden twaalf minuten voor tijd nog met 3-5 achter, maar de 4-5 gaf zo 'n boost dat we er nog een extra snok aan hebben gegeven om er een positief resultaat uit te halen en dat is uiteindelijk ruimschoots gelukt', sprak aanvoerder Robert Felling zijn geluk uit. HC Voorne verlengde het tweedeklasserschap in het debuutjaar onder het bewind van coach Jeroen Bijl door zich op de laatste speeldag met een overwinning tegen het al gedegradeerde HDS veilig te spelen. 'We werden in het seizoen 2013/'14 fluitend kampioen in de derde klasse en hebben daardoor kennelijk de tweede klasse licht onderschat. Bij velen ontbrak het besef om een stapje extra te doen, dacht men dat het vanzelf wel goed zou komen, nee dus.' Hoe anders vergaat het de Hellevoetse hoofdmacht dit seizoen. 'De mentale weerbaarheid in de groep is optimaal', gaat de strafcornerspecialist verder. 'Als we vorig jaar in dezelfde situatie waren terecht gekomen als nu tegen Westland, zou de 3-5 achterstand nooit zijn goed gemaakt. Nu winnen we zo 'n wedstrijd. Het besef bij de spelers leeft dat zij het uiterste uit zichzelf willen halen om tot een goed resultaat te komen. De selectie is ten opzichte van vorig jaar met enkele junioren en de terugkeer van Joost van Gorsel (ex-Asvion, DR) breder geworden. Joost is bovendien een speler met een toegevoegde waarde. De competitiestart is ongekend. Ik denk dat we in het spelletje meer de combinatie zoeken en dat is als toeschouwer gewoon leuk om te zien en voor de speler gaaf om het uit te voeren. De linies lagen voorheen te ver uit elkaar, nu spelen we als team compact. Iedereen doet zijn werk. Dat zou ook vanzelfsprekend moeten zijn, maar vorig jaar ging men teveel voor het eigen succes.'

Cultuurshock
Robert Felling heeft stilaan de status "monument van HC Voorne" verworven. 'Ik ben nu bezig aan mijn elfde seizoen in het eerste team van HC Voorne', sluit de student Bedrijfskunde aan de Hogeschool in Rotterdam en daarnaast werknemer van het duikteam bij de douane, af. 'Voorne is mijn cluppie. Ik ben in de jeugd begonnen als keeper, maar wilde eigenlijk spelen. Het uitstapje naar de voetbal bij Nieuwenhoorn bleek een cultuurshock, dus ben ik snel weer teruggekeerd bij Voorne. Ik kan me de tijd in het eerste team herinneren dat we in de derde klasse voornamelijk onderaan de lijst bengelden. Maar met de komst van jonge spelers als Ritchie Keemink, Dyon van den Berg, Rick Croes, Jochem Uil en dit jaar met Lucas van Waardenburg en Dejan Willems is het alleen maar beter gegaan.' De 27-jarige Hellevoeter beleefde met de jonge lichting zijn finest hour vorig jaar met het kampioenschap in de derde klasse. 'Maar ook het lijfsbehoud in de tweede klasse dit jaar op de laatste speeldag hebben we uitbundig gevierd. We hebben voor dit jaar nog geen doelstelling besproken. Als we op de plek eindigen waarop we nu staan, zou dat heel mooi zijn. De vierde of vijfde plaats zou een realistische doelstelling kunnen zijn. Maar willen we dat bewerkstelligen, zullen we er elke wedstrijd hard voor moeten blijven knokken.' HC Voorne speelt aanstaande zondag in Kaatsheuvel tegen DES.


HC Voorne: Arian Akbari; Menno Immink, Jochem Uil, Robert Felling, Stan Levels; Maarten Troost, Jimmy Keemink, Dyon van den Berg; Dejan Willems, Ian van den Dool, Lucas Waardenburg. Rick Croes, Ritchie Keemink, Stijn Verburg en Joost van Gorsel kwamen ook in actie.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant