Afbeelding

FC Vlotbrug zet opmars voort tegen Poortugaal

Sport 497 keer gelezen

Door Dan Rolandus

Hellevoetsluis- FC Vlotbrug heeft de smaak van het winnen te pakken, want na Leonidas (1-2) en Excelsior Rotterdam (1-2) werd afgelopen zaterdag op De Kooistee titelkandidaat PSV Poortugaal met een 3-1 (2-1) overwinning aan de zegekar gebonden.

'Als je de laatste drie wedstrijden wint, doe je het in deze afdeling goed', zegt Tom Larssen. 'Vooral in deze zware afdeling, waarin iedereen van kop tot staart van elkaar kunt winnen. Leuk voor het publiek, want elke wedstrijd is een finale. Win je een paar wedstrijden, dan doe je bovenin mee, maar verlies je een serie van drie, dan zit je in de problemen.' FC Vlotbrug bezet de gedeelde zevende plaats in de derde klasse C samen met Maense op slechts één punt van Victoria '04, achter de koplopers Kethel Spaland en Rozenburg de nummer drie. De FC startte voortvarend met een goede actie van Clint van de Veerdonk, die met zijn aangever Siméon Seghers naast liet mikken. Na twintig sterke minuten nam Poortugaal het initiatief stilaan in handen, maar echt gevaarlijk werd het tegen de goed georganiseerde geel/zwarte defensie niet. Tot zo 'n tien minuten voor rust, toen Björn Verhey de bezoekers op 0-1 zette. De thuisclub zette zich al snel over de teleurstelling heen, toen Clint van de Veerdonk na goed voorbereidend werk van Stony van den Berg zijn ploeg op gelijke hoogte bracht (1-1) en Stony van den Berg een minuut later op een aangever van Clint van de Veerdonk de achterstand omboog in een 2-1 voorsprong. Quynten Deelen was het kennelijk niet eens met de tweede goal, want nadat hij bij de scheidsrechter verhaal was wezen halen, mocht hij na twee keer geel inrukken. 'Ik weet niet wat die speler daarna heeft gezegd, maar hij kreeg er ook nog eens een extra rode kaart overheen.'

Rode lap
De rode kaart van Deelen werkte bij de tien van Poortugaal als een rode lap op een stier, want zij drongen de elf Hellevoeters met de kont tegen de zestien. 'Ondanks een numerieke meerderheid zat de 2-2 er meer in dan de 3-1', stelde Larssen. Doch de voor Clint van de Veerdonk ingevallen Shenomar Pers zorgde voor opluchting bij het thuisfront, want hij wierp de wedstrijd met een voltreffer in het slot: 3-1. De club uit Albrandswaard kon de achterstand kennelijk niet verkroppen want in de laatste minuut ontving ook doelman Stefan Roukema zijn tweede gele kaart waardoor Poortugaal het duel met negen man eindigde. 'Het is een rare afdeling, want waar wij drie keer op rij hebben gewonnen, daar hebben alle bovenste ploegen in deze afslachtafdeling punten laten liggen. Zo behaalde koploper Spaland drie punten uit drie wedstrijden. Om mee te doen betekent dat voor ons dat we er elke week moeten staan. Maar we zijn echt stappen aan het maken, zijn groeiende, worden ook meer volwassen, laten ons zoals tegen Poortugaal niet zo snel meer gek maken. We willen echter nog niet al te hoog van de toren blazen, maar een feit is dat we een goede periode doormaken. Het is jammer dat Siméon Seghers en Danny Brouwne er vanwege een gele kaart tegen Maense niet bij zullen zijn. Naast Seghers en Browne missen we ook Mitchell de Zeeuw. We zullen deze drie dragende krachten op moeten vangen. Ook zonder hen willen we de ongeslagen status van dit jaar graag nog even doortrekken. Winnen we, dan gaan we echt een goede fase in', aldus trainer Tom Larssen.

FC Vlotbrug: Dennis Bredius; Nick Buijs, Bram Scheringa, Robin Bredius (85. Rafotsky Godoy); Léon van Straten; Bart Bergwerff, Siméon Seghers, Gijs Vermeer (84. Sjors Allersma); Danny Browne; Clint van de Veerdonk, Stony van den Berg (80. Shenomar Pers).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant