Afbeelding

Hellevoetsluis verstevigt koppositie na zege op Smerdiek

Sport 196 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft de weg naar het kampioenschap in de derde klasse B Z1 met een 4-0 (1-0) overwinning tegen Smerdiek verder gestalte gegeven. Zeker nu de naaste achtervolger Nieuwenhoorn op eigen veld met 2-3 heeft verloren van Den Bommel.

'DBGC is nu onze grootste concurrent,' wees Edwin de Koning op de nog ongeslagen club uit Oude Tonge dat slechts één verliespunt minder heeft dan de Hellevoeters. 'DBGC moet dan wel de twee inhaalwedstrijden winnen, nu liggen we nog zeven punten voor.' Hellevoetsluis had weinig te duchten van de zwaar verdedigende hekkensluiter. Nadat Frenk van Gelderen zijn ploeg op een aangever van Joey Salij met 1-0 de rust had ingeschoten, schoot de voor Victor Hartog ingebrachte Ferry van der Spuy zijn ploeg vlak na rust naar 2-0. Van der Spuy was een goede binnenkomer, want hij scoorde ook de 3-0. Charlo Hassell bepaalde de eindstand op 4-0. Öner Sang-A-Jong heeft onlangs zijn enkelbanden gescheurd en zal voorlopig niet in actie komen. Hellevoetsluis bekert aanstaande zaterdag om 17.00 uur de bekerwedstrijd aan de Rijksstraatweg tegen Gouderak.

Hellevoetsluis: Desney Hoornweg; Vincent Mast, Rémon Haze, Andy Kruik (70. Armin de Rooij), Huseyin Yavuzyigitoglu; Victor Hartog (46. Ferry van der Spuy), Frenk van Gelderen, Bram van Aken; Randy Schippers (84. Dani Biegel), Charlo Hassell, Joey Salij.

Fotografie: Theo van Kralingen

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant