Helius eervol ten onder tegen HVV ‘70

Sport 169 keer gelezen

Hellevoetsluis- De handballers van Helius hebben een eervolle 23-29 (11-15) nederlaag geleden tegen HVV '70. De club uit Voorschoten is in de landelijke hoofdklasse D samen met WPK/Westlandia gewikkeld in een felle titelstrijd. 'We zijn in de eerste tien minuten van de tweede helft met de neus op de feiten gedrukt, hebben in die fase de wedstrijd verloren,' meende John Geul.

'Voor het overige hebben we goed partij gegeven en daar ben ik content mee.' Helius, dat uitkwam zonder de nog altijd geblesseerde Bas van den Heuvel, maar met uitblinker Tom Hovenkamp, begon sterk, nam zelfs een voorsprong, maar sloot af met een 11-15 ruststand. 'We waren gelijkwaardig aan HVV, hadden zelfs met een kleine voorsprong kunnen gaan rusten, maar misten teveel kansen. We hebben de nederlaag tegen HVV ingecalculeerd, maar hebben desalniettemin tegengas gegeven. Qua stand op de ranglijst zal het lastig worden, maar de groep is gegroeid, hebben nog een aantal finales voor de boeg en heb daarbij het gevoel dat we het gaan redden.' Doelman Laurens Luyendijk liep halverwege de eerste helft een hamstringblessure op. Helius, dat in de brede middenmoot de negende plaats deelt met HWC, speelt aanstaande zaterdag om 20.40 uur in de Haagse Zuidhaghe tegen SOS-Kwieksport.

Helius (mannen): Laurens Luyendijk (15. Rijnoud Bestebreurtje); Joost Brouwer, Daan Struik, Yannick Zwaan, Yorick Geul, Nick Hovenkamp, Mitchell Prins, Tom Hovenkamp, Tijmen Bestebreurtje, Taco van der Kooij, Jeffrey Prins.