weer op de koppositie

Hellevoetsluis na zege op ZSC ’62 weer koploper

Sport 165 keer gelezen

Hellevoetsluis: Hellevoetsluis is na de 5-2 (2-1) overwinning tegen ZSC '62 weer koploper in de derde klasse BZW. 'We hebben nu weer drie punten voorsprong op Nieuwenhoorn en een marge van zeven punten op DBGC. Natuurlijk hebben zij respectievelijk één en twee wedstrijden tegoed, maar wij hebben de punten binnen en zij moeten er nog voor spelen,' sloeg Edwin de Koning de spijker op de kop. Toch heeft de trainer van Hellevoetsluis een dubbel gevoel aan de wedstrijd overgehouden.

'We hebben dominant goed gespeeld, maar hebben ZSC te lang het gevoel gegeven dat er in Hellevoetsluis wat te halen was,' wees De Koning op de tegengoals op de cruciale momenten van 2-1 voor rust en de 3-2 halverwege de tweede helft. 'We hebben pas tien minuten voor tijd toegeslagen, hebben daarvoor twaalf opgelegde kansen laten liggen en van de vijftien tegentreffers kwamen er tien voort uit persoonlijke fouten. Vooral dat laatste is teveel.' Hellevoetsluis nam de teugels aan de Brielsestraatweg met goed positiespel meteen in handen. Nadat Joey Salij en Frenk van Gelderen goede mogelijkheden hadden laten liggen, soleerde Joey Salij met een rake knal via de paal in minuut 25 naar een 1-0 voorsprong. Charlo Hassell verzuimde vervolgens een uitgebalanceerde aanval binnen de vijfmeter af te ronden. Bram van Aken schoot op het halfuur na uitstekend voorbereidend werk van Frenk van Gelderen en Randy Schippers wel raak: 2-0. Direct na de aftrap leidde balverlies en een beoordelingsfout van doelman Desney Hoornweg de 2-1 in. 'ZSC had op dat moment nog geen kans gehad. Ik heb tijdens de rust gezegd vooral geen medelijden met ZSC te hebben.' Halverwege de tweede helft schoot Randy Schippers een teruglegger van Bram van Aken tegen het garen: 3-1. De overwinning leek binnen, ware het niet dat een van richting veranderde vrije trap zomaar in het Hellevoetse doel dwarrelde: 3-2. Victor Hartog schoot tien minuten voor tijd de bevrijdende 4-2 binnen, waarna A-junior Dani Biegel aan alle onzekerheid een einde maakte: 5-2. 'Na een matige oefenperiode met nederlagen tegen OHVV (1-0, Abbenbroek (5-0), VOC (3-5) en een 0-0 tijdens het trainingskamp in Herpen tegen BVV Den Bosch, was dit de eerste overwinning in het nieuwe jaar,' gaf Edwin de Koning daarmee aan de goede weg weer te zijn ingeslagen. Hellevoetsluis speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur in Fijnaart tegen De Fendert.

Hellevoetsluis: Desney Hoornweg; Vincent Mast, Rémon Haze, Öner Sang-A-Jong, Huseyin Yavuzyigitoglu; Bram van Aken, Frenk van Gelderen (62. Ferry van der Spuy), Victor Hartog; Randy Schippers, Charlo Hassell (78. Dani Biegel), Joey Salij.