Handballers Helius naar onderste regionen

Sport 405 keer gelezen

De heren van Helius hebben zichzelf zondag geen goede dienst bewezen. De ploeg van trainer John Geul verloor thuis van Deltasport dat slechts een punt meer had dan de Hellevoeters. Dat de handballers uit onze stad verloren had het ook deels zelf in de hand. Na een vroege achterstand was het vooral het slordige balverlies dat opviel aan Hellevoetse kant. In de 'eigen' Fazant verloor men met 16-19 en stond men bij rust achter met 8-9. Toen leek alles nog goed te komen. Na een 5-8 achterstand wisten Bas van den Heuvel, Tom Hovenkamp en Thijmen Bestebreurtje de stand weer gelijk te trekken. Echter kort voor rust waren het de gasten uit Zierikzee die voor een voorsprong zorgde. Na de thee kwamen de gasten op een 8-11 voorsprong en toen leek de machine te werken bij Helius. Het waren Yorick Geul (3) en Tom Hovenkamp (2) die ervoor hadden gezorgd dan drie kwart van het duel Helius voor het eerst op voorsprong kwam (13-11). Vanaf dat moment waren er beslissingen van het arbitrale duo dat niet in het voordeel van Helius werkte. De ploeg ging hier echter teveel in mee. Veel tijdstraffen waren het gevolg en kort voor tijd kreeg Nick Hovenkamp na twee minuten ook nog rood wegens opmerkingen op de leiding. Hierna zei ook John Geul hier wat van en kreeg de coach kort voor tijd ook een tijdstraf. De gasten kwamen terug tot 15-15 en hierna mocht Helius niets en Deltasport vrijwel alles. De Zeeuwen konden vervolgens uitlopen naar 16-19. 'Ik ben heel erg boos. Dit gedrag van de scheidsrechter is gewoon schaamteloos. Wij moeten het aanvallend afmaken, daar trainen we ook heel erg veel op. Als je op deze manier de wedstrijd wordt uitgefloten, dan maak je me echt kwaad', zegt Geul over de arbiters, die na afloop alleen maar kenbaar maakten dat ze zich niet wilde laten kleineren. 'We hadden voor rust wel veel slordig balverlies. Hun 3-2-1 systeem daar hadden wij moeite mee. Na rust waren we aanvallend goed. Daarnaast heeft Reinoud Bestebreurtje een uitstekende pot staan keepen. We moeten nog beter alles gaan afmaken. Het spel is redelijk goed, we hebben ook geknokt, maar het was vandaag vechten tegen de bierkaai', zegt John Geul tot besluit van het duel. Zaterdagavond komt de Hellevoetse ploeg opnieuw in actie, dan is DWS, dat iets hoger staat de tegenstander. De Hellevoeters zakken richting de onderste regionen in de competitie.