Afbeelding

Hellevoetsluis winterkampioen

Sport 36 keer gelezen

Hellevoetsluis heeft de kater van Nieuwenhoorn in het Zeeuwse Kruiningen weggespeeld door de inhaalwedstrijd op De Kruze Mat met 0-2 (0-1) te winnen. De overwinning tegen de Kruiningers brengt de Hellevoeters in de derde klasse BZ1 weer naast Nieuwenhoorn en mag zich met een beterdoelsaldo zelfs winterkampioen noemen. ‘Het is prettig als koploper de winter in te gaan, maar willen dat natuurlijk tot het einde blijven.

De spanning is met Nieuwenhoorn en DBGC, dat ook nog geen wedstrijd heeft verloren, natuurlijk weer helemaal terug, dus willen we de winnende lijn op zaterdag 24 januari tegen ZSC ’62 weer doortrekken. Om aan de top te blijven zullen we kostbaar puntenverlies zoveel mogelijk moeten beperken,’ aldus trainer Edwin de Koning. Hellevoetsluis domineerde, maar liet na de kansen te benutten. Kruiningen kreeg slechts één kans, maar Desney Hoornweg voorkwam een Zeeuwse verrassing. De bezoekers scoorden wel op de juiste momenten, want Frenk van Gelderen opende vijf minuten voor rust de score door een vrije trap tegen het garen te jassen (1-0) en Armin de Rooij (foto) schoot vijf minuten na rust een afvallende bal binnen: 2-0. ‘We hebben ons naar de winterstop toe gesleept,’ erkende De Koning enige ongemakken in zijn team. ‘Ferry van der Spuy is weer fit en ik verwacht op 24 januari ook weer te kunnen beschikken over Wouter Besters en Bram van Aken. Öner Sang-A-Jong is er vanwege een schorsing dan niet bij.’ Hellevoetsluis benut de winterstop met een trainingskamp van 9 tot en met 11 januari in het Brabantse Herpen en speelt oefenwedstrijden in Den Bosch tegen BVV (10 januari), Antibarbari (uit 13 januari), VDL (uit op 17 januari) en Rhoon (uit 20 januari). Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, iwww.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.


Hellevoetsluis: Desney Hoornweg; Vincent Mast, Rémon Haze, Öner Sang-A-Jong, Huseyin Yavuzyigitoglu (70. Andy Kruik); Randy Schippers, Frenk van Gelderen Armin de Rooij; Serkan Yavuzyigitoglu (88. Michael Lugtenburg), Charlo Hassell, Joey Salij (78. Justin Mast).

Dan Rolandus
Archieffoto: Theo van Kralingen

 

Uit de krant