Afbeelding

Helius kan uit ook winnen

Sport 37 keer gelezen

De handballers van Helius hebben de schroom dan kennelijk toch van zich afgeworpen door de uitwedstrijd tegen SV Orion, in het Zeeuwse Heinkenszand nog wel, met een 24-27 (13-12) overwinning af te sluiten. ‘Het uitcomplex kan nu ook naar het land der fabelen,’ gaf coach John Geul daarmee aan dat zijn mannen ook op verplaatsing kunnen ballen en de zege ook dik verdiend was. De Hellevoeters moesten de staartwedstrijd in de landelijke hoofdklasse D tegen Orion wel winnen, want bij verlies zouden er toch wel wat donkere wolken boven De Fazant komen boven drijven.

‘Aanvallend liep het wat beter en verdedigend was het weer als vanouds, sterk. De ploeg heeft gevochten voor elke bal en dan is het ook als coach genieten.’ Helius begon goed in De Stenge, want het nam al snel een florissante 1-7 voorsprong. ‘Orion kwam terug tot 13-12, waarna we gelijk opgingen tot 17-17. Daarna liepen we uit naar 18-22 en hebben we het niet meer uit handen gegeven.’ Helius dat de negende plaats bezet, kan aanstaande zondag in De Fazant zijn slag slaan tegen degradatiekandidaat HWC. De wedstrijd begint om 13.15 uur. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Helius (mannen): Laurens Luyendijk (Rijnoud Bestebreurtje); Joost Brouwer (3 keer), Bas van den Heuvel (2 keer), Taco van de Kooij (3 keer), Daan Struik (8 keer), Yannick Zwaan (2 keer), Yorick Geul (2 keer). Nick Hovenkamp (1 keer), Mitchell Prins (6 keer), Jeffrey Prins.
Dan Rolandus

 

Uit de krant