Afbeelding

Jump ’80 nestelt zich in middenmoot

Sport 50 keer gelezen

De basketballers van Jump ’80 hebben met de sjouwende uitblinker Joost van Niel in De Morgenstont een belangrijke 71-41 (13-7, 18-14 (31-21), 21-5, 19-15) overwinning behaald tegen medemiddenmoter Divine. De Hellevoeters hebben zich daarmee op de zesde plaats, precies in het midden van de tweede klasse D genesteld. Winnen de mannen van de coaches Mark van Zetten en Robin Nooy aanstaande zaterdag de inhaalwedstrijd tegen RZ 2, dan kunnen zij zich zelfs achter de top in de subtop vestigen.

‘Het begin verliep wat moeizaam, maar tijdens de time-out hebben we de koppen bij elkaar gestoken en hebben de tegenstander vervolgens bij de strot gegrepen. Vooral in de derde periode ging de ploeg helemaal los, waarop we het laatste deel rustig hebben uitgespeeld,’ aldus Mark van Zetten. Bij Jump ’80 ontbraken Jeroen Tuinder en Erwin Koopman. ‘Het team dat er stond heeft superhard gewerkt, mooi om te zien.’ De wedstrijd tegen RZ 2 in De Enk in Rotterdam-Zuid begint om 18.00 uur. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Jump ’80: Martin van Dam (5 pnt.), Yorick van der Klei (8 pnt.), Jaimie van der Klei (13 pnt), Marc de Romph (14 pnt.), Joost van Niel (10 pnt.), Moreno Dekker (2 pnt), Rodney Olieman (5 pnt.), Lucas Holtkamp, Pieter den Braber (6 pnt.), Koen Haagsma (8 pnt).
Dan Rolandus

Uit de krant