Afbeelding

Ibis drukt Bernisse verder in de problemen

Sport 13 keer gelezen

De volleyballers van Ibis hebben wederom een belangrijke overwinning geboekt door Bernisse met een 3-1 (25-23, 25-23, 25-19, 21-25) nederlaag nog meer in de problemen te drukken. Terwijl de Hellevoeters in de zinderende eerste klasse A zijn opgeschoven naar de achtste plaats, staan de Bernissers met een gat van zes punten op de naaste concurrenten Spirit 2 en Hou Stand op degradatieplaats elf.

 ‘We hebben in mijn optiek een geflatteerde nederlaag geleden,’ meende playing/coach Edwin Ooms, die het moest stellen zonder Jaco Zaal en Sander van Linschoten. ‘De ploeg heeft in elke set keihard geknokt. We liepen in de eerste twee sets goed mee tot 23. Enerzijds kwamen we terug van een achterstand en in de tweede set verspeelden we tot twee keer toe een voorsprong. We bogen in de tweede set een 9-3 achterstand door een goede serviceserie van Onno van der Knaap en goede blokseries van Roderick van Heiningen en Freddy Koetse om in een 9-13 voorsprong en later 20-22, maar verloren de set. Koert de Gier haalde veel ballen van de grond en pakte ook zijn puntjes mee.’ Nadat Bernisse ook de derde set moest laten aan Ibis, kreeg Bernisse met Edwin Ooms op de middenpositie met een 21-25 winst toch nog loon na werken: 3-1. De Hellevoetse coach Adrie Prins sprak van een spannende happening. ‘Het was niet onze beste wedstrijd, maar de belangen waren groot, we moesten winnen.’ Ivo Jacobs sloeg zowel in set één als twee de beslissende slag. Sjaak Teljeur, Ivo Jacobs en Fuan de Bruijn waren trefzeker in de derde set. ‘Het is jammer dat we soms teveel meegaan in het tempo van de tegenstander in plaats van het eigen spel te spelen. Aan de andere kant doen we als debutant in deze klasse goed mee,’ aldus Prins. Bij Ibis ontbraken Ronald Ketelaar, Chris Jongejan en Arie Verkamman. Meer sport zie www.weekbladspijkenisse.nl, www.weekblad-bernisse.nl en www.groothellevoet.nl


Ibis (heren): Fuan de Bruijn, Ivo Jacobs, Jeroen van den Bos, Sjaak Teljeur, Dirk Jan Maller, Ralf Jansen, Stan Blokhuis.
Bernisse (mannen): Koert de Gier, Sebastiaan Vermeul, Roderick van Heiningen, Onno van der Knaap, Freddy Koetse, Edwin Ooms, Arwin Vis.
Dan Rolandus
Fotografie: Theo van Kralingen

 

Uit de krant